El republicà Quim Espelt serà alcalde amb el suport de Vilada per la República

Fonts del partit que lidera Andreu Ros han avançat que votaran al candidat d'Esquerra en primera volta al ple de constitució del nou ajuntament

15 de juny del 2019
Actualitzat a les 4:39h
Quim Espelt (ERC) ha estat regidor de govern aquest mandat.
Quim Espelt (ERC) ha estat regidor de govern aquest mandat. | Twitter
Quim Espelt (ERC) serà alcalde de Vilada en primera volta aquest dissabte. Així ho han avançat fonts de Vilada per la República (VxR) en explicar que el seu únic regidor Andreu Ros hi votarà a favor. Esquerra i Vilada per la República governaran de costat els propers 4 anys de mandat. Espelt, doncs, comptarà avui amb els seus tres regidors i amb un quart vot de Ros. Tal com va explicar ahir NacióBerguedà, el grup de la fins ara alcaldessa Montserrat Badia (PSC) passarà a l'oposició amb tres regidors. 

La proposta dels republicans era un govern unitari que inclogués ERC (3 regidors), PSC (3 regidors) i Vilada per la República (1 regidor) amb Quim Espelt com a alcalde. No obstant això, els socialistes volien una alcaldia compartida, dos anys per ERC i dos anys pel PSC, i les negociacions empreses els últims quinze dies no han prosperat. 

Aquest diari va parlar ahir a la tarda amb Quim Espelt que es mostrava prudent i no avançava encara el pacte amb Vilada per la República (VxR), si bé explicava que "vam oferir a tots dos grups entrar al govern, però la candidatura del PSC ens va comunicar que era dos anys d'alcaldia o res. Amb l'altra llista hem estat treballant conjuntament". 

Alcem-nos Vilada (ERC) va ser la llista més votada al poble el 26-M amb 3 regidors i 146 vots. Va empatar a 3 regidors amb Fem Pinya per Vilada (PSC) amb 126 vots. Així mateix, Vilada per la República va obtenir 1 regidor amb 52 vots. 

Les fonts de Vilada per la República han explicat que aquest dissabte votaran "en primera volta al candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Vilada, Quim Espelt" perquè "a banda de ser la llista més votada i de les coincidències programàtiques, nosaltres sempre hem dit que, com a independentistes, només podem donar suport a partits independentistes". Segons han afirmat, "VxR no va obtenir els resultats esperats a les eleccions municipals, però amb aquest posicionament refermem la voluntat majoritària del nostre poble i contribuïm a aïllar als partits del 155".