L’Escola d’Adults deixa d'oferir els cursos per a les proves d'accés a FP

El CFA Berguedà obrirà aquest mes la preinscripció per a cursar ESO i la resta de classes que s'ofereixen

14 de juny del 2019
Actualitzat a les 20:52h
Imatge de grup de l'Escola d'Adults del Berguedà.
Imatge de grup de l'Escola d'Adults del Berguedà. | Cedida
L'Escola d'Adults del Berguedà obre les inscripcions per al pròxim curs. L'assessorament i preinscripció per al curs vinent a l'Escola d'Adults del Berguedà (CFA Berguedà) es podrà fer els dies 18, 19 i 25 de juny, de 4 a 7 de la tarda, a les dependències del centre, situades a l'Institut Guillem de Berguedà. 

El CFA Berguedà deixarà d'oferir enguany els cursos de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, la superació de les quals permet, als majors de 18 anys, accedir als estudis de formació professional de grau mitjà i de grau superior sense tenir l’ESO o el batxillerat, respectivament. 

La directora del centre, Gemma Soler, ha explicat a NacióBerguedà que això és perquè el departament d'Educació ha reduït mitja jornada a un dels professors de la plantilla. "Davant d'aquesta situació, vam decidir prioritzar que tots els alumnes poguessin fer l'ESO de manera presencial, i hem acabat perdent aquests cursos de preparació per a les proves d'accés", ha explicat Soler. El motiu que ha donat el departament d'Ensenyament és que "tenim poca matrícula" d'aquests ensenyaments, ha lamentat la directora de l'Escola d'Adults. Gemma Soler ha recordat que "ara mateix, que en tingui coneixement, no hi ha cap altre centre que ofereixi aquests cursos de preparació a la comarca". És a dir, els berguedans que vulguin preparar-se per a les proves d'accés presencialment hauran de traslladar-se a altres punts del territori com Manresa. 

Com a novetats del curs vinent, l'Escola d'Adults oferirà Català A1 i mòduls de noves oportunitats, que fins ara no s'hi cursaven. 
 
En global, els ensenyament que s'ofeixen són els d'Informàtica (competic Inicial 1, 2 i 3); Anglès 1, 2 i 3 (que correspon a l’A1, A2.1 i A2.2 del Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües); Català A1 (oral), pensat per a les persones nouvingudes que desconeixen totalment la llengua catalana i ESO, que es pot cursar presencialment o per Internet, a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC), del qual el CFA Berguedà és centre col·laborador. 

També s'hi imparteix formació instrumental 1 i 2 (ensenyaments inicials de llengua oral i escrita, matemàtiques i coneixement del medi) i mòduls de noves oportunitats adreçats als menors de 18 anys estrangers sense referent familiar adult que els acompanyi (MENA) i també als joves que no han trobat el seu lloc als instituts i per edat no encara no poden treballar. 
Arxivat a