Com serà el ple d'investidura a Berga?

Montse Venturós recuperarà oficialment la vara d'alcaldessa aquest dissabte 15 de juny

14 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:38h
Sala de plens de l'Ajuntament de Bega.
Sala de plens de l'Ajuntament de Bega. | Aj.Berga
Aquest dissabte 15 de juny es constitueixen els plens municipals pel mandat 2019-2023. A Berga, el formaran 17 regidors, moltes de les quals seran cares noves. Fins a 11 nous rostres formaran el ple municipal de Berga. Després dels resultats del 26-M, amb la revalida de la CUP a l'ajuntament berguedà, que va vorejar la majoria absoluta amb 8 regidors, més de la meitat dels regidors s'estrenaran en una de les cadires de la sala de plens. A més, l'alcaldessa Montse Venturós, inhabilitada a l'octubre pel cas de l'estelada i que durant tot aquest temps ha mantingut el seu paper polític al capdavant de l'equip de govern però no la firma, recuperarà la vara de màxima dirigent de la ciutat. 

Mesa d'edat

L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia a la sala de plens. Hi haurà una entrada en comitiva, sense música, des de la sala d'agermanaments. El macer, el secretari i al interventora encapçalaran el grup. A l'entrar a la sala de plens, els regidors i regidores ocuparan els dos primers bancs de la dreta i l'esquerra. La sessió s'iniciarà amb la constitució de la mesa d'edat, formada pels electes de major i menor edat: Vicenç Vegas (Junts per Berga) i Roser Valverde (CUP), respectivament. 

Tot seguit es procedirà a la presa de possessió del càrrec dels regidors i les regidores amb l'acte de jurament o promesa. Cadascun dels regidors i regidores rebran de la mesa d’edat, un cop hagin jurat o promès el càrrec, la banda que els distingeix com a membres de la corporació. El secretari de la mesa donarà lectura dels noms i cognoms de les persones electes, que són aquests. 

Votació de l'alcalde

Un cop constituïda la corporació local, la mesa d'edat preguntarà a les formacions polítiques representades si presentaran candidat a alcalde, i els donarà ús de la paraula per tal que aquestes indiquin si presenten o no candidat. 

Tot seguit es procedirà a la votació per a l'elecció de l'alcalde, que serà secreta. El secretari de la corporació anirà cridant els i les electes per ordre alfabètic, per tal que s'adrecin a l'urna per dipositar-hi el sobre amb el seu vot. L'elecció de l'alcalde requereix majoria absoluta, però, si aquesta no es produeix a la votació, la llei determina que l'alcaldia correspondrà a la llista més votada.

La mesa d'edat farà l'escrutini de les paperetes, el secretari comunicarà el resultat de la votació i el president de la mesa d’edat anunciarà qui serà l’alcalde de Berga, que jurarà o prometrà el càrrec. A continuació, la interventora entregarà la carpeta amb les arques municipals a l'alcalde o alcaldessa, i el president de la mesa d'edat li farà entrega de la vara de comandament. 

L'alcaldessa donarà seguidament la paraula als caps de llista de menor a major per vots obtinguts (Abel García, Ramon Camps, Jordi Sabata, Montse Venturós). El ple es clourà amb l'Himne de Berga. En acabar, hi haurà una roda de fotografies oficials dels membres del nou consistori. 

Com seguir el ple d'investidura

L'acte, com tots els plens, serà públic, encara que les primeres bancades estaran reservades a les persones que estableix el protocol. L'acte també es podrà seguir en directe per Televisió del Berguedà

 
Arxivat a