Esports: Repte Solidari

Ivan Camps pujarà i baixarà durant 24 hores de Queralt per l'Associació Pro Disminuïts Psíquics

La data escollida per aquest repte solidari és el divendres 18 d'octubre

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 13 de juny de 2019 a les 13:49 |
Presentació del repte que afrontarà Ivan Camps de pujar i baixar de Queralt 24 hores. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'atleta berguedà Ivan Camps s'ha proposat pujar i baixar de Queralt durant 24 hores per posar el focus en la tasca de l'Associació de Disminuïts Psíquics del Berguedà que passa per un mal moment econòmic. La data escollida per aquest repte és el divendres 18 d'octubre. Aquell dia, quan sonin les campanes de Queralt de les 12 en punt del migdia, Ivan Camps sortirà per primera vegada de l'escola d'educació especial Llar Santa Maria de Queralt i s'encaminarà cap al santuari. A partir d'aquí pujarà i baixarà de la muntanya berguedana sense parar fins a les 12 del migdia del dissabte 19, malgrat la dificultat afegida que suposarà còrrer durant la nit i matinada.

Avui Camps ha fet una crida a tothom que ho vulgui a afegir-se a l'activitat esportiva i acompanyar-lo. També es volen proposar activitats familiars que atreguin visitants a la Llar Santa Maria de Queralt durant el cap de setmana; i els facin partícips de la tasca social que es porta a terme per tal de recaptar diners que ajudin a afrontar la delicada situació econòmica. 


"Ja feia temps que em rondava pel cap de fer un acte solidari aprofitant que sóc corredor de muntanya, comentant-ho amb amics em va arribar la notícia que l'associació tenia problemes econòmics, vaig pensar que era una bona manera d'ajudar-los, de posar l'accent en la seva tasca i fer una crida a altres entitats i ciutadans per organitzar activitats al voltant de la proposta", ha relatat Camps en roda de premsa. "Tothom qui em vulgui acompanyar podrà venir, fer les pujades que cregui oportunes", ha concretat el corredor de muntanya berguedà. Com que el repte que afrontarà Ivan Camps vol complementar-se amb una jornada d'activitats a l'escola d'educació especial, la comunitat educativa ha fet avui una crida perquè s'hi sumin totes les entitats possibles de la ciutat. 

"Volem que l'activitat no només sigui pujar a Queralt, estem oberts a tot tipus de propostes, zumba, exhibicions, un esmorzar popular, entre altres; les entitats que es vulguin unir seran benvingudes. L'objectiu és que vinguin a l'escola i la coneguin, ens faria il·lusió que ens vinguessin a ajudar i a conèixer l'escola", ha apuntat Ivan Camps. "Es fa justament divendres perquè els alumnes d'altres centres també coneguin el que és l'escola de la Llar i el Taller Coloma, d'aquesta manera es podrà treballar de forma conjunta amb la resta d'escoles de la ciutat durant la tarda", ha explicat Camps. 


Una de les idees que es proposen és que, dissabte, l'última de les pujades d'Ivan Camps a Queralt esdevingui una caminada popular amb la participació de desenes de berguedans. A la zona també podrien fer-se concerts de petit format. "Estem oberts a tot tipus de propostes, perquè l'esdeveniment no només consisteix a pujar i a baixar de Queralt, sinó que l'escola estarà oberta perquè tothom pugui venir a aportar el seu granet de sorra i a col·laborar amb l'associació en aquest mal moment", ha dit Camps. De moment, el programa amb el lema "Jo acompanyo" s'ha d'acabar de tancar a mesura que les entitats de la ciutat responguin a la crida per col·laborar-hi. 

La directora de l'escola Llar Santa Maria de Queralt, Diana Sánchez, ha valorat molt positivament la proposta. "La qüestió és que durant les 24 hores durant les quals ell compleix amb aquest repte, l'escola esdevingui un punt de trobada amb la participació d'entitats i ciutadans. A banda de tota la gent que el vugui acompanyar pujant i baixant", ha detallat Sánchez. 

"Ells estan passant per un moment difícil, doncs jo els vull ajudar a través d'una cosa difícil com és pujar i baixar de Queralt durant 24 hores. Es faran altres activitats i tothom qui hi vulgui col·laborar pot contactar amb mi o amb ells, aquí estaran, a mi m'han obert les portes de bat a bat", ha elogiat Ivan Camps. 

 

Participació