Més de 400 joves discuteixen sobre el consum de drogues

Es realitzen 14 grups de discussió a instituts, cicles formatius i esplais del Berguedà

Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat el 05 de març a les 19:30h

 


Més de 400 joves d'entre 14 i 20 anys han participat en diverses jornades de discussió sobre el consum de drogues i les seves conseqüències. Ho han fet en el marc d'una activitat impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà, que té per objectiu augmentar el coneixement entorn d'aquestes substàncies, així com prevenir-ne el consum. 

En total, s'han realitzat 14 grups de discussió entre alumnes d'ESO de tots instituts de la comarca, dos debats entre els alumnes de l'Institut Guillem de Berguedà de Berga i el Pere Fontdevila de Gironella, un grup entre els alumnes de cicle formatiu de l'Escola Xarxa, un altre entre els que cursen Formació Professional a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, i un debat entre nois i noies del Grup Colònies a Borredà. 

En aquests debats s'ha plantejat la situació general del consum de drogues, la seva situació legal o il·legal, quina és la percepció dels joves sobre el risc que comporten i quins són els principals hàbits d'oci nocturn a la comarca, entre d'altres. D'altra banda, també s'han volgut traslladar aquests mateixos interrogants a les famílies, motiu pel qual s'ha realitzat un grup de discussió a quatre AMPAs de l'IES l'Alt Berguedà, el SI Serra de Noet, el Col·legi La Salle i l'Institut de Puig-reig.

 
Tota la informació recollida, segons el Consell Comarcal, servirà per actualitzar el Pla Marc de Prevenció de Drogodependències del Berguedà, així com per fixar uns objectius comuns en relació a aquesta situació. A més, tota la documentació resultant quedarà disponible a l'Observatori Social del Berguedà.