L'escola Sant Joan de Berga s'acull al programa Esport Blanc Escolar

L'objectiu de l'Ajuntament de la ciutat és que cada any s'inclogui un centre educatiu més

Redacció
27 de febrer del 2015
Actualitzat el 28 de febrer a les 11:02h
Alumnes de l'escola de Sant Joan de Berga
Alumnes de l'escola de Sant Joan de Berga

Primera sessió d'snow de l'escola Sant Joan de Berga


L'escola Sant Joan de Berga és la primera que, aquest any, formarà part del programa 'Esport Blanc Escolar', una prova pilot que es porta a terme a les comarques del Pirineu i l'Aran en el marc del Pla Estratègic d'Esports d'Hivern de Catalunya per fomentar el rendiment esportiu i promocionar el talent vinculat a les oportunitats de l'entorn. Es tracta, segons ha informat l'Ajuntament de Berga, d'un projecte per impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves modalitats, així com educar en la convivència i el respecte cap al paisatge. 

En aquest punt, 'Esport Blanc Escolar' es planteja com una activitat de formació inclosa dins del currículum de l'assignatura d'Educació Física. En aquesta es realitzarà un treball interdisciplinari i de camp. En total, el programa estableix vuit sessions per a cada escola, tres de les quals d'esquí alpí, tres més d'esquí de fons i dues d'snowboard. Cadascuna d'aquestes es realitzarà durant un matí a la setmana entre els alumnes de tercer i quart de primària, de manera que tots els nens i  nenes realitzin totes les activitats al llarg de dos cursos escolars. De fet, està previst que, progressivament i fins el 2019, es vagin incloent al programa totes les escoles del Berguedà, tot i que també ho facin les de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Vall d'Aran. 

Pel que fa la Berga, ha informat el consistori, “es va creure necessari” apostar per aquesta política esportiva de promoció del talent. Per això, amb l'ajuda econòmica de la Diputació de Barcelona, es va integrar al programa una de les escoles de la ciutat, amb l'horitzó d'ampliar-ho cada curs escolar a nous centres fins a fer-ho extensible a totes les escoles de Berga. 

El fet que l'escola Sant Joan hagi estat la primera sorgeix del fet de ser l'únic centre eductiu d'infantil a primària que manté la setmana blanca dins del seu horari lectiu. En aquest punt, 42 alumnes de tercer han començat a participar aquest segon trimestre en dues sessions d'snowboard i tres d'esquí alpí a l'estació d'esquí del Port del Compte; així com en tres sessions d'esquí de fons a les estacions de Lles i d'Aransa, amb la coordinació del Consell Esportiu del Berguedà. 
Arxivat a