El Cadet A del Club Esportiu Berga rebrà el Premi d'Honor de la Nit de l'Esport

L'entrega de guardons esportius premiarà els millors esportistes en una gala al Local del Blat

11 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:34h
Presentació de la Nit de l'Esport del Berguedà 2019.
Presentació de la Nit de l'Esport del Berguedà 2019. | Pilar Màrquez Ambròs
La Nit de l'Esport Berguedà arriba aquest divendres a la seva tercera edició per reconèixer l'esforç i els èxits d'esportistes i entitats esportives de la comarca. L'acte, organitzat pel portal d'informació esportiva Entrerivals.cat i el Consell Comarcal del Berguedà, tindrà lloc al renovat Local del Blat de Gironella, motiu pel qual també s'hi ha implicat aquest any l'Ajuntament de Gironella. 

El periodista d'Entrerivals.cat, Marc Canturri, el conseller comarcal d'Esports, Abel García, el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el regidor de Cultura i Comunicació de Gironella, Lluís Vall, han presentat aquest dimarts l'acte que comptarà amb 18 categories, pels quals hi ha 58 nominats, i una trentena de reconeixements a persones que, en les seves diferents modalitats, han estat campions de Catalunya, de l'Estat, d'Europa o del món durant la temporada. El Premi d'Honor a l'Esport Berguedà d'enguany, que atorga aquest acte, anirà a parar al Cadet A del Club Esportiu Berga, que enguany ha aconseguit una fita històrica i ha pujat de Primera Divisió a Preferent, quelcom que en 20 anys només s'ha assolit en tres ocasions. 

El periodista Marc Canturri ha explicat que la intenció és que aquest premi d'honor "no només sigui un reconeixement al Cadet A, que també, si no a tota la tasca que fa el Club Esportiu Berga i el seu esport base". "Sense anar més lluny, aquest any el club també ha aconseguit un altre ascens, el de l'Aleví A", ha recordat Canturri. 

Marc Canturri ha detallat que "de les 18 categories de premis, n'hi ha tres que s'han decidit per vot popular a les xarxes i fins a 15 on els guardonats s'hauran escollit a partir d'un jurat". Canturri ha aclarit que "no hi ha tants membres del jurat com l'any passat" si bé, en aquest sentit, "s'ha donat protagonisme, dins del jurat, al millor esportista masculí, Toni Baños i a la millor esportista femenina de 2018, Clàudia Sabata, així com també a la millor afició de l'any passat, la Penya que s'arrenca". El jurat està format per 7 persones vinculades al món de l'esport, representants d'institucions i entitats esportives de la comarca, incloent-hi aquests premiats. 
 

Roda de premsa de presentació de la gala que es farà divendres al vespre. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


En els premis que s'escullen per vot popular, unes 800 persones han votat a través d'Internet per escollir els guanyadors en el termini d'una setmana, el que l'organització considera tot un èxit. Els nominats en aquests guardons són, per al premi al millor esportista masculí: Joan Noguera, David Yuste, Ivan Camps, Pau Llorens i Xavi Tomasa; per al premi a la millor esportista femenina: Ampa Gil, Clàudia Sabata, Núria Cascante, Judit Pujols i Laia Gonfaus; i per al premi a la millor afició: l'Handbol Berga Fans, la Penya que s'arrenca i el Pàdel Indoor Berguedà. Les entitats i institucions esportives de la comarca han estat qui han proposat els candidats i el jurat avaluador, format per actius del món de l’esport al Berguedà, ha decidit els finalistes. 

Tots els guanyadors es coneixeran divendres en una gala que combinarà l'ambient de reconeixement esportiu i la música del grup gironellenc Betirako. Els premis, trofeus i diplomes els ha realitzat l'empresa la Creativa i es compta amb la col·laboració de Desmarka't. 

El regidor gironellenc Lluís Vall ha valorat que enguany es vol donar una nova dimensió a l'acte. "Fent que més que un acte amb una connotació de reconeixement sigui una gala, per tal que doni més importància a l'esforç i el talent dels esportistes berguedans", ha explicat Vall. El president del consell comarcal Josep Lara ha assegurat que l'objectiu de l'ens comarcal és el de reconèixer "el paper dels esportistes berguedans" i donar-los visibilitat. Per la seva banda, el conseller d'Esports, Abel García, ha posat l'accent en el fet que el Berguedà no només ha aconseguit sortir ja del terreny de joc típic de la comarca que era el futbol, amb un ventall molt més ampli a l'hora d'escollir esport, sinó que al darrere hi ha uns ajuntaments, entitats i voluntariat. García ha elogiat també la forta presència de l'esport femení als premis.

L'entrada a la gala val 15 euros per a tots els assistents i inclou el sopar, a banda de l'accés de premis i al concert posterior. Per assistir-hi cal reservar plaça en aquest enllaç. 

Consulta aquí els nominats de la Nit de l'Esport Berguedà 2019.