El Berguedà dedica el Dia d'Europa a Geòrgia

L'acte tindrà lloc divendres a tres quarts de 7 de la tarda al pavelló de Suècia i s'hi entregaran els premis als Empresaris, de Medi Ambient, Gibert i Berguedans al Món

11 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:37h
Jaume Capdevila 'Kap' en recollir el premi Berguedans al Món l'any passat (arxiu).
Jaume Capdevila 'Kap' en recollir el premi Berguedans al Món l'any passat (arxiu). | Cedida
Geòrgia serà el país convidat en l'edició d'enguany del Dia d'Europa del Berguedà que organitza el Casal d'Europa. L'acte tindrà lloc divendres 14 de juny al pavelló de Suècia després que la celebració s'hagi posposat prop d'un mes per la coincidència amb les eleccions del 26-M. La jornada de difusió i promoció de la cultura europea comptarà, com és habitual, amb la presència d'autoritats del país convidat així com del teixit econòmic i social del Berguedà. 

El Casal d'Europa del Berguedà dedica cada any la jornada del dia d'Europa a un país diferent i convida a Berga a representants diplomàtics, culturals i acadèmics del mateix per explicar-ne les vicissituds. "En aquesta ocasió, vindran autoritats de Geòrgia i, a més a més, vindrà la cònsol", ha explicat el president del Casal d'Europa, Jaume Farguell. Enguany s'ha escollit Geòrgia, república exsoviètica, pel seu vincle amb el Berguedà. "Hi ha molt georgians que viuen a la comarca  però, a més, cal tenir en compte que el Consell Comarcal del Berguedà té signats uns convenis d'intercanvi tècnic molt amplis amb Geòrgia", ha apuntat Farguell.

Geòrgia és un estat de l'europa de l'est que limita al nord amb Rússia, al sud amb Armènia i Turquia, al sud-est amb l'Azerbaidjan, i a l'oest amb la mar Negra. 

L'octubre passat una delegació de la Cambra de Comerç de la Cambra de Comerç i Indústria d’Ajara (Geòrgia) va ser al Berguedà per signar un memoràndum per intercanviar experiències i opinions entre els dos territoris. 

Entrega de premis

L'acte començarà amb una explicació de Jaume Farguell sobre la història de Geòrgia. Més tard, com és habitual, es procedirà al lliurament dels premis als Empresaris, de Medi Ambient, Gibert i Berguedans al Món, que no es faran públics fins al dia de l'entrega. També hi haurà un petit concert de la Coral Santa Maria d'Avià i una cloenda amb aperitiu.

El Dia d'Europa està organitzat pel Casal d'Europa del Berguedà amb el suport d'Òmnium Cultural, Consell Comarcal del Berguedà, Ajuntament de Berga, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'empresa Tractaments Ecològics. 
Arxivat a