Roser Español i Ivan Camps triomfen a la marató de la Berga Trail

Anna Rovira i Jessed Hernàndez s'enduen la victòria a l'Sky Race

Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:36h
Roser Español, campiona de la Berga Trail 2019
Roser Español, campiona de la Berga Trail 2019 | Josep Maria Montaner
Aquest cap de setmana la Berga Trail ha sigut protagonista a la capital del Berguedà i en paratges naturals com la Serra de Queralt, la Serra d'Ensija o Rasos de Peguera. El Gran Premi de la Diputació de Barcelona ha superat de llarg el mig miler de participants entre les curses de dissabte i la cursa infantil del diumenge en un cap de setmana assolellat i amb temperatures pràcticament estiuenques.
 

La Serra d'Ensija des de Rasos de Peguera Foto: Josep Maria Montaner



La veterana Roser Español ha sigut l'única corredora capaç de completar la marató (42 km i 3.250 metres de desnivell positiu) en menys de sis hores després d'oferir un bonic duel amb alternances en el lideratge de la prova amb Núria Santmiquel i Aida Pérez. En el tram central, el més exigent de la jornada, Español ha sigut la més ràpida de totes les inscrites i no només s'ha enfilat al liderat sinó que ha agafat un coixí de temps que ha sigut determinant en l'arribada a Berga. El seu temps final (5:54:22) li ha permès celebrar la victòria davant Santmiquel (segona, 6:01:27) i Pérez (6:04:26), completant un podi d'alt nivell.

En categoria masculina la cursa ha tingut un dominador imparable. El corredor de l'AE Mountain Runners Ivan Camps ha sortit com un coet i ha sigut el més ràpid del dia en tots els parcials de la prova. Una cursa impecable resolta finalment amb un crono de 4:44:17 amb més de mitja hora d'avantatge sobre tots els seus rivals. Carlos Galobardes ha ocupat la segona plaça (5:17:29) i Ricard Leburgeois ha aconseguit finalment el tercer lloc (5:23:41) després d'una disputada cursa davant Gustavo Jiménez, Adrià Matas, Pau Fernández o David Mariné, tots ells en un marge de menys de 10 minuts de diferència.
 

Ivan Camps, clar dominador de la Berga Trail 2019 Foto: Josep Maria Montaner



L'Skyrace de 25 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu també ha comptat amb guanyadors de renom. Jessed Hernàndez s'ha endut la victòria davant Pau Zamora i Roger Embid. Hernàndez, el darrer campió de l'Ultra Pirineu, ha dominat la prova amb un petit marge que ha intentant anar ampliant durant el darrer tram del recorregut i s'ha imposat amb un temps de 2:45:36. Zamora ha entrat a quatre minuts (2:49:49) i Embid ha completat el podi també per sota les 3 hores (2:57:26). En categoria femenina Anna Rovira ha mantingut un fort ritme en tot moment i no ha tingut problemes per arribar triomfal a Berga. Amb un temps de 3:16:49 ha arribat amb més de 10 minuts d'avantatge sobre Anna Macià (3:28:34) i Bea Campos (3:33:21), que han completat el podi.

A la cursa Express els júniors han brillat en els 14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. Martina Gonfaus ha sumat un nou gran resultat amb la victòria absoluta a la prova amb un temps sensacional d'1:41:03, amb més de 15 minuts de marge sobre la resta de rivals, amb Mònica Espunya i Àngela Morales en places de pòdium. En categoria masculina el més ràpid ha sigut Eric Moya (1:25:16), que ha dominat còmodament la cursa davant el jove corredor Ot Ferrer (1:30:19) i Juan Carlos Martínez (1:30:24), que han completat el podi.

GALERIA: Selecció d'imatges de la Berga Trail a càrrec de Josep Maria Montaner.
Arxivat a