Presenten 29 prototips d'innovació tecnològica sorgits de les aules berguedanes

Fins a 116 alumnes de set centres de la comarca participen a l'Expo Innova PETIT

Redacció
10 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:29h
Participants en l'Expo Innova PETIT.
Participants en l'Expo Innova PETIT. | ADBerguedà
Els projectes d'innovació tecnològica que han realitzat els centres educatius de secundària del Berguedà durant el curs 2019-2020 s'han presentat aquest mes en la tercera edició de l'Expo Innova PETIT. Els alumnes han presentat el seu prototip davant d’experts, innovadors, empresaris i electes de la comarca en una jornada celebrada el passat divendres a l'institut Serra de Noet de Berga. 
 
Fins a 116 alumnes de l'institut de Puig-reig, institut Pere Fontdevila de Gironella, Escola Xarxa, Vedruna Berga, institut Guillem de Berguedà, institut de l’Alt Berguedà de Bagà i l'institut Serra de Noet han participat durant el curs al programa educatiu que fomenta la innovació tecnològica, la creativitat i l'esperit emprenedor a l'ESO. El 2017 hi va haver 101 alumnes de 5 centres educatius que van presentar 28 prototips; i l'any 2018, en la segona edició, hi van participar 102  alumnes de 5 centres que van presentar 26 projectes innovadors. Però enguany encara ha estat una jornada més reeixida amb 116 alumnes dels 7 centres d'educació secundària del Berguedà que han presentat fins a 29 prototips.
 

Expo Innova Petit. Foto: ADBerguedà

 
El Programa PETIT és un projecte creat per Valnalon i impulsat i coordinat a la comarca per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la complicitat i participació dels diferents centres educatius, on l'alumnat conforma diferents equips d’innovació a l’aula. Cada equip el componen 3 o 4 alumnes, els quals dissenyen i creen un producte innovador que millora la qualitat de vida de les persones treballant de manera autònoma, a través d’un ensenyament guiat. Innova PETIT es planteja el repte de fomentar la comunicació, creativitat, innovació i el desenvolupament de capacitats emprenedores entre els diferents agents socials, de la mà de l'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). 

Aquest projecte suposa la primera trobada entre molts joves i la innovació. No es tracta només de promoure l'ús de les tecnologies, sinó que introdueix la innovació com a principal factor per al desenvolupament de les competències, augment de la creativitat, foment de la creació de noves empreses i impuls de l'esperit emprenedor dels ciutadans. 
 
"Aprendre jugant és la manera més eficaç d'adquirir nous coneixements i mitjançant aquest projecte les i els participants compartiran l'experiència de pensar, construir i defensar prototips senzills que milloren i produeixen canvis en objectes de la seva vida quotidiana", segon han defensat fonts de l'Agència de Desenvolupament. 
 

Foto de família dels alumnes participants. Foto: ADBerguedà