Berga Comercial col·labora amb Creu Roja Berguedà en la venda de butlletes del Sorteig de l'Or

La implicació de la UBIC ha permès doblar el nombre d'establiments que hi participen, passant de 26 a gairebé 70

10 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:53h
Presentació de la col·laboració entre Berga Comercial i Creu Roja Berguedà.
Presentació de la col·laboració entre Berga Comercial i Creu Roja Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga Comercial col·labora enguany amb Creu Roja amb la venda de butlletes del Sorteig de l'Or. La coordinadora de Creu Roja Berguedà, Queralt Escobet, ha explicat que, gràcies a la participació de Berga Comercial, s'ha aconseguit triplicar el nombre d'establiments que hi col·laboren, passant de 26 a gairebé 70. Els beneficis aniran destinats a iniciatives solidàries del Berguedà. "Tenim una part de finançament públic, d'institucions com el Consell Comarcal del Berguedà i els ajuntaments, però tampoc podem oblidar les quotes dels socis i activitats solidàries com la venda de butlletes per aquest sorteig", ha explicat Escobet. Es tracta de butlletes que costen 5 euros per un sorteig que es realitzarà el 18 de juliol. 

La coordinadora de Creu Roja Berguedà ha assegurat que el Sorteig de l'Or permet que l'entitat recapti 40.000 euros que van destinats íntegrament a projectes socials que es desenvolupen a la comarca. 

El president de Berga Comercial, Xavier Orcajo, ha ressaltat que la vinculació amb aquesta iniciativa solidària neix de la voluntat "de col·laborar entre les diverses entitats" i ser present "en tot el que es mou" a la ciutat. "Quants més establiments hi col·laborin, més butlletes es vendran, per tant, més recaptació i impacte solidari hi haurà", ha afirmat. Orcajo ha confiat que la implicació dels comerciants amb aquest projecte faci que Creu Roja pugui vendre més butlletes que mai i doni "més visibilitat" a la ciutat i als projectes solidaris que s'hi desenvolupen. 

Deixant de banda els comerços, Creu Roja Berguedà també posarà a la venda les butlletes del sorteig a d'altres punts o espais de la comarca. Per exemple, a partir del Repte Solidari que es fa cada any a Gironella a principis de juliol. 

L'objectiu, tant per a Creu Roja Berguedà com per a Berga Comercial, és que la gent hi col·labori pensant en l'aspecte "altruista" de la campanya i no tant amb el possible premi. Queralt Escobet ha elogiat la integració de Creu Roja a la comarca, destacant que l'entitat compta al Berguedà amb més de 2.200 socis. "Tenim una penetració molt alta en comparació amb altres zones del territori amb més habitants", ha explicat Escobet. 
Arxivat a