Roger Cortina i Anna Pascuet, la parella escollida per sorteig per fer el Ballet de Déu dels Elois

Una desena de parelles s'han inscrit a la convocatòria de l'Agrupació Teatral la Farsa

10 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:35h
El ballet de Déu s'emmarca a Berga en la popular festa dels Elois, que se celebra al juliol (arxiu).
El ballet de Déu s'emmarca a Berga en la popular festa dels Elois, que se celebra al juliol (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Una desena de parelles s'han inscrit al sorteig que ha convocat recentment l'Agrupació Teatral la Farsa per escollir la parella que protagonitzarà el ballet de Déu a la Festa dels Elois. Finalment, els guanyadors han estat els berguedans Roger Cortina i Anna Pascuet que ballaran amb la parella de l'any 2018. 
 
L'agrupació teatral ha decidit convocar enguany un sorteig per "animar a tots els berguedans i berguedanes a col·laborar amb Els Elois i a formar part dels diversos actes que s'organitzen". El resultat del mateix s'ha publicat en directe a Instagram. La festa dels Elois, que se celebrarà el cap de setmana del dissabte 27 i diumenge 28 de juliol a Berga, és la segona en importància a la ciutat.
 
Els aspirants a ser ballador i balladora del Ballet de Déu havien d'inscriure's en parella de noi i noia. Ambdós havien d’haver complert 18 anys el dissabte 27 de juliol. Així mateix, totes les parelles inscrites s'ha compromès a esdevenir els balladors del Ballet de Déu durant dos anys seguits, el 2019 i 2020. A més d'assistir als assajos del ball que organitzarà la Farsa durant el juny i juliol i on la parella veterana assajarà amb la parella novella, han explicat fonts responsables de la Farsa.

Fins aquest any, la parella que dansava el ballet de Déu a la Plaça de Sant Joan era escollida directament per l'entitat teatral. Això, sumat a la tradició, feia que molts anys els balladors acabessin sent els mateixos. La intenció de la Farsa és ara que el sorteig es repeteixi cada any, sempre que la valoració de la iniciativa d'enguany sigui positiva. De manera que cada any ballin dues parelles, la de l'any anterior i una nova escollida per sorteig.

A Berga el Ballet de Déu (anomenat aquí també Ballet de l'Adéu) és una tradició que es manté viva i molt arrelada, dins el programa de la Festa dels Elois i lligada a la representació de la Boda Típica de l'Alt Berguedà, l'últim cap de setmana de juliol.