La Pobla celebra la festa major de Cinquagesma, una de les més tradicionals del calendari

Una de les singularitats de la celebració és la dansa de Falgars que tancarà la celebració dilluns, juntament amb les corrandes i les sardanes

Pilar Màrquez Ambròs
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 21:08h
La Pobla de Lillet enceta avui una de les festes més tradicionals del calendari de la comarca: la festa major de Cinquagesma, que enguany se celebra divendres 7, dissabte 8, diumenge 9 i dilluns 10 de juny. Una de les seves singularitats és la tradicional dansa de Falgars que tancarà la celebració dilluns, juntament amb les corrandes i les sardanes. 

La festivitat també celebrarà el tercer concurs d'engalanar balcons, i entregarà els premis del jurat i popular als balcons més ben guarnits dilluns al santuari de Falgars. 

El programa d'actes de la festa comença aquest divendres, a les 8 del vespre, amb una masterclass de zumba a càrrec del grup d'animació Divertimento, al parc Xesco Boix de la Pobla. Dissabte la celebració continuarà amb el Gran Festival de Màgia Infantil del Mag Pota, al Saló la Flor a partir de dos quarts de 5 de la tarda. A les 12 de la nit, la mateixa sala acollirà la Festa del Xupitasso per joves i grans, amb un repàs a les millors de tots els temps a càrrec de Dj Eve. El punxados dj Destor tancarà la nit amb la fi de festa jove. 

Diumenge a dos quarts d'1 del migdia serà el torn de la ballada de sardanes a la plaça de l'Ajuntament amb la Cobla Pirineu. I a la tarda, concert, berenar i ball de gala amb l'Orquestra Cafè Trio.

La Festa Major acabarà dilluns amb una cercavila a les 10 del matí del Santuari de Falgars, missa a les 12 del migdia amb cantada de goigs a la Mare de Déu, i el tradicional llevant de taula a la 1 de la tarda. Per acabar, a les 5 en punt de la tarda es ballarà la Dansa de Falgars i, a continuació, les corrandes i les sardanes que suposaran el punt final a tres dies de celebració. Tots els actes musicals de la diada al santuari aniran a càrrec de la Cobla Pirineu.

Consulta el programa d'actes.