El gremi d'hostaleria del Berguedà es pronuncia sobre la polèmica de la «Patumaigua»

Fonts de l'entitat han assegurat que respecten i "aplaudeixen" la campanya 'Patumaigua', però reclamen "més comunicació amb l'Ajuntament de Berga"

07 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:54h
Una de les ampolles d'aigua de la campanya 'Patumaigua'.
Una de les ampolles d'aigua de la campanya 'Patumaigua'. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació d'Hostaleria i Turisme del Berguedà s'ha pronunciat aquest divendres sobre la polèmica sorgida arran de la campanya 'Patumaigua', a partir de la qual l'Ajuntament de Berga regalarà 15.000 aigües per Patum per combatre els consums abusius i subvencionarà còctels amb suc i biquinis a baix preu. Fonts del gremi han assegurat en un comunicat que respecten i "aplaudeixen" la campanya 'Patumaigua', però reclamen "més comunicació amb l'Ajuntament de Berga". També es demanen solucions davant la problemàtica dels establiments il·legals durant les festes de Corpus. 

Des de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà reconeixen, en el comunicat, que "el tema de les aigües gratuïtes i menjar a baix preu, que facilitarà l’Ajuntament de Berga durant els dies de Patum d'enguany, ha creat certa polèmica dins del nostre sector". Asseguren entendre que "aquesta iniciativa s'emmarca dins d'unes recomanacions que vénen de la Generalitat per tal de fer passos cap a unes festes populars més sanes, frenant el consum d'alcohol i altres substàncies addictives" i remarquen que "des de l'associació, aplaudim aquesta campanya que representa una millora per la salut pública que ha de prevaldre sempre sobre els interessos econòmics". Però expliquen que "sí que és cert que potser ha fallat una mica la comunicació per part de l'Ajuntament cap als establiments d'hostaleria de Berga i per aquest motiu entenem el malestar d'algunes persones". "Estem segurs que això millorarà de cara als propers anys", conclouen al comunicat. 
 
En l'escrit denuncien "un fet que es repeteix cada any per aquestes dates i que sí que representa un problema real en el nostre sector: els establiments il·legals". El gremi recorda que "aquests establiments s'aprofiten de la festa de Patum convertint-se en competència deslleial, ja que no paguen impostos ni tenen les despeses que té un bar legalitzat i poden vendre el producte a uns preus molt per sota dels establiments que lluiten cada dia per a poder tirar endavant el seu negoci".

Els hostalers exposen que "és difícil acabar amb aquestes pràctiques perquè aquestes persones s'aprofiten d'un buit legal", però demanen a l’Ajuntament que "faci tot el possible per
perseguir aquests establiments que, a part de ser il·legals, donen molt mala imatge tant a la
festa com a la ciutat". 
Arxivat a