Jaume Hernández Mercader serà el nou cap de la Policia Local de Berga

El caporal, de 40 anys i que prové d'Arbúcies, està immers des del passat 2 de maig en un període de transició per conèixer millor les especificitats pròpies de la ciutat i de l'equip que encapçalarà

06 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:26h
El futur cap de la Policia Local, Jaume Hernández Mercader amb Fina Vizuete.
El futur cap de la Policia Local, Jaume Hernández Mercader amb Fina Vizuete. | Pilar Màrquez Ambròs
Jaume Hernández Mercader, de 40 anys, serà el nou cap de la Policia Local de Berga quan la sergent Fina Vizuete es jubili el proper 30 de juny. Hernández Mercader està immers des del passat 2 de maig en un període de transició per conèixer millor les especificitats pròpies de la ciutat i de l'equip que encapçalarà. Aquest període ha de servir perquè, per exemple, Hernández visqui almenys una Patum al costat de Fina Vizuete que porta gairebé quatre dècades de servei. Jaume Hernández, que té el rang de caporal, ha treballat a Arbúcies, d'on prové. Però també en poblacions molt més grans com Salt o Lloret de Mar. Té 18 d'experiència a la professió.

Hernández fa una valoració positiva de les setmanes que porta al costat de Vizuete a la comissaria de Berga i ha mostrat moltes ganes d'afrontar el nou repte i plantejar millores en seguretat ciutadana a la ciutat, així com d'enllestir un projecte que marqui una línia a seguir a la Policia Local de Berga pels pròxims 6 i 8 anys. "L'ordre de prioritats l'haurà de dir l'Ajuntament, és un projecte realista que ha d'estar pensat per millorar el servei", ha explicat Jaume Hernández a NacióBerguedà.  

"Ara mateix a Berga he vist que tenen un piló de coses boníssimes, la Fina és una màquina, deixa un llistó molt molt alt. La meva intenció és mantenir les coses que funcionen i implementar millores en coses que he vist que estan sent efectives en altres indrets", ha afirmat el futur cap de policia. 

Una de les propostes que farà Jaume Hernández al consistori és adoptar un programa molt més modern de registre dels serveis. "Hi ha diferents marques que tenen aquest producte, i ara n'hi ha un que és molt innovador, molt més operatiu i més àgil de consultar. Però caldrà consultar a l'Ajuntament de Berga si podem tirar endavant aquest canvi, crec que seria en positiu", ha valorat. A hores d'ara la Policia Local de Berga treballa amb el SIPCAT, d'ús comú entre els Mossos d'Esquadra i la major part de cossos de seguretat municipals. Una de les altres qüestions que inclou el projecte de Hernández per la Policia Local de Berga a mitjà i llarg termini és una proposta per un eventual canvi d'ubicació de la policia, ja que la sortida amb cotxe de l'actual comissària, a la plaça Doctor Saló, és complexa perquè obliga a maniobrar i a utilitzar el sentit contrari del carrer Balmes. 

Jaume Hernández porta tot just un mes a la ciutat però confia que tindrà una bona adaptació a Berga. "És una mica com Arbúcies però amb tot el que comporta ser capital de comarca. Crec que anirà bé. Vinc d'una plantilla de 12-15 agents a una de 18-20 persones", ha manifestat. Hernández s'ha mostrat amb moltes ganes d'afrontar els nous reptes que li depararà la plaça. "A la Fina quan li parles d'un carrer, es coneix el carrer, la problemàtica i com solucionar-ho, per mi és nou, tot just aterro. Però és un coneixement que adquiriré amb el temps, les ganes i la voluntat hi són. Amb l'edat i el meu bagatge", ha expressat. 

Aquest diari ha pogut conèixer Jaume Hernández en el transcurs d'una entrevista a Fina Vizuete que aquest diari publicarà en les properes hores. En aquest sentit, Vizuete ha valorat positivament les capacitats i empenta de Jaume Hernández. "No tindrà massa temps de sortir al carrer, perquè quan ets el cap d'una policia, les funcions policials deixen de ser solament policials, per ser funcions administratives i de gestió", ha explicat Vizuete. "Les ganes les té totes", ha elogiat Fina Vizuete.

"En Jaume té un projecte molt ambiciós, caldrà marcar uns objectius a mitjà termini, objectius a 2 o 3 anys, per prioritzar aquells aspectes que més li interessi destacar i implementar, com pel que fa al programa de registre. És plenament conscient que l'Ajuntament de Berga té altres departaments que també ha d'atendre, i que la casa té carències de personal i material. Però té molt bones idees per Berga", ha relatat l'actual cap de policia. Malgrat que Jaume Hernández és caporal, quan Fina Vizuete es jubili i deixi lliure la plaça de sergent, podria optaria a ascendir de rang, en el moment que el consistori en faci la convocatòria. 

En aquestes setmanes al costat de Fina Vizuete, el futur cap ha assistit ja a la primera junta de seguretat de Patum, i a diverses reunions del cos, així com a la junta ordinària de seguretat. A partir de l'1 de juliol serà el nou cap de la Policia Local de Berga. 
Arxivat a