La Berga Trail fa un salt endavant i comptarà amb prop de 600 inscrits

La prova berguedana fa un salt de qualitat aquest 2019

Redacció
06 de juny del 2019
La Berga Trail creix en oferta i en nombre de participants
La Berga Trail creix en oferta i en nombre de participants | Marc Elias
Aquest cap de setmana 8 i 9 de juny Berga acollirà la catorzena edició de la Berga Trail, la segona com a Gran Premi Diputació de Barcelona en la nova etapa de la prova estrenada l'any passat. L'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, juntament amb l'Ajuntament de Berga, ha renovat la cursa per seguir sent una referència arreu del país i els corredors han respost en la fase d'inscripcions tancada aquest dimecres.

Pràcticament 600 corredors participaran aquest cap de setmana d'una de les quatre proves programades pels organitzadors. Tres d'elles es disputaran el dissabte, amb l'Sky Marathon de 42 quilòmetres i 3.250 metres de desnivell positiu com a prova reina del cap de setmana, més encara amb l'aposta simultània per dur a terme el mateix recorregut per equips. Al programa també hi haurà l'Sky Race de 25 quilòmetres i 1.880 metres de desnivell positiu i l'Express de 14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. El diumenge serà el torn dels més petits amb la Berga Trail Kids que forma part del circuit Catalonia Kids Cup i que també supera el centenar d'inscrits.

Enguany, i per primera vegada, dues de les curses de la Berga Trail repartiran punts ITRA de l'Associació Internacional de Trail Running. La marató en donarà 3 com a cursa puntuable per a l'UTMB i l'sky Race en repartirà un a cada participant que completi la prova.

Com és habitual, les proves de la Berga Trail es fixen en llocs emblemàtics del Berguedà i en la seva distància llarga s'arriba a enfilar fins al cim de la Gallina Pelada (2.327 metres) a la Serra d'Ensija en una cursa que també inclou el pas per la Serra de Queralt o els Rasos de Peguera. Com sempre, paisatges espectaculars per acompanyar una prova que es prepara per afrontar un cap de setmana que l'ha de consolidar com una de les cites de referència del calendari anual de curses de muntanya del nostre país.