Turisme

Valls del Pedraforca i la UdG aposten per la formació per garantir la qualitat del sector turístic

L'entitat, que aglutina una cinquantena d'empreses, promou i coordina el projecte Pedraforca Experience, una iniciativa que pretén fer de la visita una experiència "altament satisfactòria"

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 6 de juny de 2019 a les 13:21 |
Alguns dels membres de l'Associació Valls del Pedraforca en l'última reunió de l'entitat. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Valls del Pedraforca i la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG) aposten per la formació dels agents i prescriptors del territori. El pròxim 19 de juny es durà a terme a Saldes la primera formació destinada al treball en xarxa i la creació de sinergies dins les Valls del Pedraforca, en el marc del projecte Pedraforca - Experience.
 
L'Associació Valls del Pedraforca, que aglutina una cinquantena d'empreses, promou i coordina el projecte Pedraforca Experience, una iniciativa que pretén fer de la visita al Pedraforca una experiència "altament satisfactòria", així com esdevenir el punt de partida del treball en xarxa i col·laboratiu entre els agents público-privats que intervenen a la zona: els mateixos associats i associades de Valls del Pedraforca, empreses i agents locals, Ajuntaments de Gósol i Saldes, i d’altres municipis, Parc Natural Cadí-Moixeró, Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís del Pedraforca, Departament de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i INSETUR Universitat de Girona dins del programa Nattur.


"La intenció és buscar l'excel·lència, moltes vegades des dels establiments fem de prescriptors turístics, i la formació ens ajudarà a homogenitzar tota aquesta informació i donar-la de la millor manera possible. No és una formació reglada ni buscar ser-ho, però el propòsit és primar la qualitat del servei que es pugui donar i fomentar la creació de sinergies entre els agents econòmics per treballar en conjunt", han explicat fonts de l'Associació Valls del Pedraforca a NacióBerguedà
 
El passat 27 de maig van iniciar-se les accions de participació amb la primera Taula de Treball de Guies de Muntanya Locals i Agents Implicats a la Zona, a la que hi varen assistir una trentena de guies de muntanya, Ajuntaments de Gósol i Saldes, tècnics del Parc Natural Cadí - Moixeró, GRAE-Bombers, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Girona (UdG) i Nattur.

Els dies 17 i 18 es durà a terme la formació de Guies de Muntanya Locals incidint en la qualitat del servei, la seguretat, el coneixement local, la sostenibilitat i l'impacte socioeconòmic de les activitats guiades al voltant del Massís del Pedraforca, entre d'altres.

Finalment, el dia 19 de juny es durà a terme una formació conjunta entre els guies i tots els agents locals que té com a objectiu principal la creació de sinergies entre: guies, restauradors, allotjaments, artesans, productors, museus, centres d'interpretació, oficines de turisme, Ajuntaments i Parc Natural. Per tal de conèixer, aprendre i descobrir de mà dels mateixos agents locals quines són les seves relacions de col·laboració, posarles en valor i cercar les estratègies per tal d'enfortir-les. 

 

Participació