seguretat

Els Mossos d'Esquadra proposen instal·lar càmeres de vigilància a les entrades d'Avià

La policia catalana ha presentat una proposta per instal·lar dispositius de videovigilància al poble a instàncies del consistori, després dels robatoris que van alarmar els veïns el maig

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 7 de juny de 2019 a les 18:29 |
Vista aèria del municipi d'Avià. | Newcities
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra han presentat ja la proposta per instal·lar càmeres de seguretat a Avià, després dels robatoris que van alarmar els veïns el mes de maig. L'alcaldessa Patrocini Canal, que ha tornat a sortir escollida als comicis del 26-M i que aquest mandat podrà governar amb la tranquil·litat de la majoria absoluta, ha explicat a NacióBerguedà que el document de la policia catalana preveu situar-ne a l'entrada nord i sud del poble, així com a la carretera del Molí del Castell

Les càmeres se situarien a l'entrada principal d'Avià, que dona accés a la carretera de Solsona i Berga, a l'inici del polígon de Santa Maria i a la carretera de Cal Rosal. "Un cop que disposem d'aquest diagnòstic, ara el passarem a l'empresa de seguretat perquè ens faci un pressupost i quan el tinguem ens tornarem a reunir amb els Mossos d'Esquadra i els veïns", ha relatat Patrocini Canal. "No tenim una estimació de quant pot costar, però entenem que serà assumible per part de l'Ajuntament d'Avià; i que si tothom ho veu, es podrà tirar lla instal·lació endavant sense cap problema", ha considerat l'alcaldessa d'Avià. 


Canal ha recordat que els robatoris al centre del poble, que van produir-se en carrers cèntrics com el Pau Casals o l'Avinguda Francesc Macià, van causar molt malestar entre els veïns. "En tot moment, la nostra voluntat ha estat que tot anés el més ràpid possible. Creiem que posar aquestes càmeres de videovigilància com a mesura dissuassòria val la pena", ha dit Patrocini Canal. 

 

Participació