En marxa la instal·lació d'una nova torre de telecomunicacions a Borredà

La companyia Movistar ha començat a col·locar-hi els aparells 5G, que "suposarà un canvi substancial en la qualitat i rapidesa de les comunicacions"

06 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:39h
Imatge d'una part de la nova torre de telecomunicacions.
Imatge d'una part de la nova torre de telecomunicacions. | Cedida
Borredà prepara la posada en marxada d'una torre de telecomunicacions de la companyia Movistar a la parcel·la municipal de Cal Gall. La companyia ha començat a col·locar-hi els aparells 5G, que "suposarà un canvi substancial en la qualitat i rapidesa de les comunicacions. Si tot va segons el guió previst en les properes setmanes s'acabaran els treballs i començarà el període de proves", ha explicat l'alcalde de Borredà en funcions, Joan Roma. 

Amb aquestes instal·lacions en funcionament, es podrà dur a terme, el desmantellament de les antigues instal·lacions de Telefònica, TV per cable, i altres operadors que s'havien instal·lat a la finca de La Serra del Toniet, a uns 200 metres de les actuals. D'aquesta manera, es donarà compliment manera a la mesura acordada amb els propietaris de la finca, que quedarà totalment alliberada d'instal·lacions.
 
A la finca de Cal Gall també hi ha un dipòsit d'aigua de 500 metres cúbics, les instal·lacions de televisió per Cable, la torre de comunicacions de Vodafone, i ara la torre de telecomunicacions de Movistar. "La idea inicial de l’ajuntament havia estat de posar en una sola torre, totes les companyies de telecomunicacions; però les negociacions entre elles, es varen anar allargant i complicant, fins el punt de decidir que era millor repartir l'espai entre les dues principals", ha admès Roma.  

L'ajuntament va procedir l'any passat a augmentar la potència elèctrica , per a facilitar la implantació d'empreses de telecomunicacions. Cada empresa té el seu comptador, paga el subministrament corresponent, i paga un lloguer a l'ajuntament, per ocupació de sòl.
Arxivat a