L'escola de Sant Joan porta al ple la reivindicació d'una segona línia de P3

Malgrat que Educació s'ha compromès a signar un conveni d'inversions i a ofertar la segona línia el curs 2020-2021, l'objectiu de la moció és que "els grups polítics de Berga puguin votar a favor del text"

06 de juny del 2019
Actualitzat a la 13:55h
Les cadires de la campanya per la segona línia de P3 a la plaça dels Països Catalans (arxiu).
Les cadires de la campanya per la segona línia de P3 a la plaça dels Països Catalans (arxiu). | Cedida
El grup de defensa de l'educació pública del Berguedà presentarà aquest vespre al ple una moció en defensa de l'escola pública i per la segona línia de P3 a l'escola de Sant Joan. 

La presidenta de l'AMPA de Sant Joan, Arantza Rey, ha explicat a NacióBerguedà que, malgrat que el departament ja va reunir-se la setmana passada amb els grups polítics i es va comprometre a signar un conveni d'inversions i a ofertar aquesta segona línia de cara el curs 2020-2021, el seu objectiu és que "tots els grups polítics puguin votar a favor d'aquest text" i "que en quedi constància". "Es tracta d'un escrit per mantenir les línies de les escoles públiques que vam tirar endavant les tres escoles de Berga i que desenes de persones, tant particulars com entitats, van signar a Internet", ha puntualitzat Rey. Un membre del grup impulsor llegirà el document al plenari previst per avui a les 8 del vespre, i que és la darrera sessió ordinària d'aquest mandat. 
 
El Govern ha descartat del tot donar al centre la segona línia que reclamaven els pares per aquest curs, però permetrà que l'escola Sant Joan oferti dues línies de P3 el curs 2020-2021. Ara bé, que en aquell moment es faci efectiu una segona línia de P3 dependrà, com enguany, del nombre de preinscrits. 
 
La Generalitat s'ha compromès mentrestant, després d'una reunió amb els caps de llista electes, a finançar el 50% de les inversions que es facin a les escoles públiques de Berga. En aquest sentit, un dels aspectes que el consistori reclamarà al departament que assumeixi al 100% és, però, el relatiu a assegurar el fàcil accés amb cadires de rodes o altres suports als centres públics, quelcom imprescindible pels alumnes amb mobilitat reduïda i que ara no es compleix. 

Famílies i claustre de professors van agrair el front comú dels partits locals i van assegurar la setmana passada que aturaven les mobilitzacions nocturnes per facilitar la negociació del conveni i fins que no coneguin els detalls del document que es redactarà i puguin valorar el contingut d'aquest.
Arxivat a