Puig-reig tramita el PIRMI a l’últim membre de la casa ocupada

Josep Maria Domènech estarà empadronat “excepcionalment” a dependències del consistori

Redacció
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 18:47h
Ocupació d'un habitatge a Puig-reig
Ocupació d'un habitatge a Puig-reig | Aida Morales

Ocupació d'un habitatge a Puig-reig Foto: Aida Morales


L’Ajuntament de Puig-reig ha decidit empadronar l’últim membre de la casa ocupada del Carrer Cal Cases, Josep Maria Domènech, que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà va decidir convertir en Obra Social a principis de gener. Aquest ha estat l’últim moviment que ha donat el consistori per facilitar que Domènech pugui arribar a cobrar el Programa Interdepartamental de la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI). 

No obstant això, i tal i com ha precisat l’alcalde del municipi, Antoni Clement, l’empadronament no s’ha realitzat a l’habitatge ocupat, sinó en dependències del consistori. Això, ha remarcat, s'ha fet “de manera totalment excepcional” i perquè es tracta d'un cas únic. Segons ha dit, ha estat la via més factible perquè el procés de tramitació pogués continuar endavant, tenint en compte que Domènech fa més d'un any i mig que viu al municipi i “no té domicili habitual”.

Aquest dijous, l'últim ocupant de la casa de l'Obra Social ha lliurat els documents necessaris a Serveis Socials i, a partir d'ara, començarà la tramitació de l'ajuda. No obstant això, el conflicte està lluny de solucionar-se. De fet, fa gairebé 40 dies que no hi ha aigua a la casa i prop de 30 que no hi ha electricitat. Per aquest motiu, la PAHC ha criticat que l'ocupant hagi d'anar a buscar aigua al riu cada dia i que s'hagi d'escalfar amb estufes de butà. A més, sense cap tipus d'ingrés, Domènech sobreviu amb la solidaritat de diverses persones, han explicat. 

Per a la Plataforma, el fet d'haver pogut empadronar Domènech a Puig-reig es valora en positiu, tot i que no es considera, en cap cas, “una victòria”. Segons han declarat a NacióBerguedà, l'Ajuntament només està fent “el que està obligat a fer per llei”, i segueixen demanant que, com a mínim, es torni a restablir el subministrament d'aigua. Per part del consistori, Clement ha insistit que amb la PAHC ja no es pot negociar perquè "no hi ha un interlocutor vàlid” i ha repetit que tot el procés es realitzarà a través de serveis socials. 
Arxivat a