Borredà adjudica les obres de condicionament de l'entorn i la capella del cementiri vell

L'actuació costarà prop de 22.000 euros i anirà a càrrec de l'empresa Artigas d'Alpens

05 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:13h

Cementiri Vell de Borredà. Foto: Cedida


Borredà ha adjudicat a l'empresa Artigas d'Alpens les obres de condicionament de l'entorn i la capella del cementiri vell per un import proper als 22.000 euros, que es finançaran amb un ajut de la Diputació de Barcelona. 

"Les obres consisteixen en buidar els dos laterals de la capella del cementiri, fins ara ocupats per vells nínxols, que al llarg de 6 anys s'han anat buidant, a la vista del mal estat en què es trobaven", segons ha explicat l'alcalde en funcions, Joan Roma. L’ajuntament va pactar amb cada propietari la reversió de la propietat, i el destí de les restes, de manera que fa un mes, es va donar per tancat tot l'expedient. 
 
Aquests varen ser els primers nínxols del cementiri, construït a finals del segle XIX. El pas del temps havia anat deteriorant les parets laterals, teulada, amb alguns moviments de terreny que havien produït algunes esquerdes. Per això, fa 10 anys, es va acordar la suspensió de nous enterraments en aquesta zona, i es va voler iniciar un expedient de reversió de la propietat, fins a tenir-los tots de propietat municipal.
 

Dibuix del projecte d'adequació a la capella. Foto: Cedida


Roma ha relatat que, mentre que es duia a terme la reversió, es va encarregar un projecte de condicionament, que contempla el buidatge dels dos laterals, i la restauració de la capella. "Aquesta primera actuació, amb projecte de l'arquitecte Pere Pajerols, deixarà el conjunt buit i restaurat en les parts principals", ha afirmat l'alcalde en funcions.
 
La futura intervenció, contempla destinar aquests dos laterals a espais per a protegir-se de la pluja o del sol. "Espais lliures, ben situats per a seguir les cerimònies, fetes en el mateix cementiri. A més, l'ossari serà reforçat i restaurat", ha destacat Roma. 

La previsió d' aquesta primera actuació és per les properes setmanes, amb una durada d'aproximadament un mes.