El «Benvinguts a Pagès» supera les expectatives al Berguedà i atreu gairebé 1.650 visitants

Set explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca han permès a forans i veïns de la zona conèixer de prop la seva activitat

NacióBerguedà
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:31h
Visitants a l'Escairador durant el cap de setmana del 'Benvinguts a Pagès'.
Visitants a l'Escairador durant el cap de setmana del 'Benvinguts a Pagès'. | ADBerguedà
El Berguedà ha superat totes les expectatives de visitants en la quarta edició del 'Benvinguts a Pagès', la jornada de portes obertes de la pagesia catalana. La comarca s'ha consolidat de manera clara com un dels destins preferits de la iniciativa, rebent també no poques visites de persones que hi viuen. En aquest sentit, un total de 1.649 persones han visitat una de les set explotacions agràries berguedanes que participaven en aquesta edició del 'Benvinguts a Pagès' durant el cap de setmana de l'1 i 2 de juny.
 
En la primera edició del certamen al Berguedà, van registrar-se 580 visites i en les dues següents edicions les visites van rondar els 1.000 visitants (1.116 visites el 2017 i 1.046 visites el 2018). Per aquest motiu, enguany s'esperava mantenir els resultats de les dues edicions anteriors. Aquesta xifra s'ha superat amb escreix arribant a més de 1.600 visitants, informen fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. 
 
La majoria de visitants eren de Barcelona i l'àrea metropolitana, "però també habitants de la mateixa comarca del Berguedà que han volgut conèixer de primera mà el treball que es realitza en les diferents explotacions", segons les fonts consultades. Alguns d'aquests visitants feien ruta i visitaven més d’una explotació per conèixer les diferents activitats de diferents sectors. Per exemple, permetent-se conèixer com es fa un formatge, com s'escaira el cereal o com treballen els ramaders.  Al llarg de la setmana algunes escoles, com la de Gironella i Cal Bassacs, han realitzat activitats a l'entorn del 'Benvinguts a Pagès', acabant l'activitat visitant diferents explotacions ramaderes.

Des del principi l'Agència de Desenvolupament del Berguedà és l'entitat que gestiona aquest projecte a la comarca que desestacionalitza el turisme i potencia el redescobriment del territori en una experiència rodona, que també dona l'oportunitat a la població local a descobrir la producció del nostre territori i posar en valor la feina dels pagesos.
 

El 'Benvinguts a Pagès' és la jornada de portes obertes de la pagesia catalana. Foto: ADBerguedà

 

Participants al 'Benvinguts a Pagès'. Foto: ADBerguedà