La Diputació dona un crèdit de 200.000 euros a Guardiola per a la instal·lació de gespa artificial

Es tracta d'una actuació que es duu a terme al camp de futbol

Redacció
05 de juny del 2019
Actualitzat a les 10:54h
Obres per a la instal·lació de gespa al camp de futbol de Guardiola de Berguedà.
Obres per a la instal·lació de gespa al camp de futbol de Guardiola de Berguedà. | Cedida
La Diputació ha concedit un crèdit de 200.000 euros a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà per a la instal·lació de gespa artificial i l'adequació de l'entorn del camp de futbol. 

La Caixa de Crèdit és un instrument de cooperació local que té l’objectiu d'atorgar crèdits als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i mancomunitats de municipis de la demarcació per al finançament de noves inversions, el dèficit de finançament en inversions executades i les operacions incloses en un Pla de Sanejament o Econòmic i Financer.
 
Cada govern local pot demanar, segons fonts de l'ens, fins a 175.000 euros cada any, "amb l'excepció dels municipis inferiors a 1.000 habitants, que podran superar aquest límit i sol·licitar l'import necessari per cobrir les seves necessitats de finançament". El tipus d’interès és al 0% i amb una amortització màxima de 10 anys.

Les obres per a la instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Guardiola de Berguedà costen uns 250.000 euros, dels quals 200.000 euros es cobreixen amb aquest crèdit i 50.000 euros provenen de fons propis de l'ajuntament. El propòsit de substitució de la sorra per gespa sintètica és permetre que el CCR Alt Berguedà entreni i jugui amb les millors condicions possibles al camp de futbol que l'acull. El club va sorgir fa dos anys per donar sortida i unir esforços a la zona alta de la comarca. La temporada passada representaven el club fins a 12 equips, cinc més que l'anterior. El període d'execució de les obres se situa d'entre 3 i 5 setmanes.