Una aplicació per a mòbils permetrà saber a l'instant per on passa el passacarrers de la Patum

L'Ajuntament confia que el nou dispositiu oficial sigui útil per fer arribar avisos i notificacions a la població

04 de juny del 2019
Actualitzat a les 14:47h
La regidora de Patum, Mònica Garcia, amb un membre del Patronat de la Patum i els creadors de la nova aplicació de la festa.
La regidora de Patum, Mònica Garcia, amb un membre del Patronat de la Patum i els creadors de la nova aplicació de la festa. | Pilar Màrquez Ambròs
Una aplicació mòbil permetrà saber per on passa el passacarrers i donarà informació detallada sobre la festa. L'Ajuntament de Berga ha encarregat el disseny de l'aplicació oficial sobre la Patum, a proposta del Patronat, a l'empresa berguedana la Padrina amb un pressupost de 6.000 euros. 

La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha presentat l'aplicació aquest dimarts en una roda de premsa a la plaça de Santa Magdalena de Berga, un dels indrets del barri vell que la Patum recorre durant les passades. "L'Ajuntament de Berga ha volgut fer aquesta aplicació per cobrir dues necessitats que s'han detectat des del Patronat de la Patum, per una banda, la necessitat de donar informació millor i més immediata a les persones de fora que visiten la festa i, per altra banda, la possible necessitat dels berguedans de tenir la ubicació i certs esdeveniments que vagin apareixent en el mòbil", ha explicat Garcia. L'aplicació dona informació instàntania sobre la ubicació de la festa, però també permetrà al consistori llançar notificacions i avisos urgents a la població, per exemple, sobre cancel·lacions d'actes previstos. A més, conté informació de caire més general pensada per al turista que no coneix la Patum. El dispositiu es troba ja disponible per a Android i Apple, i es pot descarregar de manera gratuïta. 

Tal com ha explicat el cap dels Nans Nous i membre del Patronat de la Patum, David Cussà, l'aplicació s'ha desenvolupat a proposta del mateix Patronat amb les quantitats del pressupost participatiu de la Patum de 2018 i 2019, de 3.000 euros per any. "Volíem dedicar aquests diners a una millora referenciada en la Patum, i en aquest sentit, ens semblava que una aplicació mòbil era útil. Per a la gent de fora que vingués i tingués tota la informació necessària d'agenda, dels llocs d'interès i dels emplaçaments on es realitza la Patum, i de cara als berguedans que ens coneixem la Patum però que així podem tenir de primera mà tots els actes de la festa. És molt interessant quant a possibles emergències, que l'Ajuntament de Berga pugui enviar notificacions importants amb immediatesa", ha relatat Cussà. 
 

L'aplicació es pot descarregar gratuïtament en Android i Apple. 


A través d'un telèfon mòbil que portarà el tabaler s'anirà emetent en directe la seva ubicació i així tothom qui tingui descarregada l'aplicació podrà conèixer a l'instant per on passa la festa els dies de la passada, segons ha explicat Miquel Escànez, un dels socis de l'empresa la Padrina. L'empresa berguedana que ha dissenyat el dispositiu està formada per tres joves berguedans: Miquel Escànez, Albert Escànez i Raül de Haro. El Corpus berguedà ja tenia una altra aplicació que feia la mateixa funció que aquesta, però el problema és que la iniciativa era privada i, per tant, l'Ajuntament de Berga no la podia gestionar. Ara, en canvi, seran els responsables de l'Ajuntament els qui podran fer actualitzacions i emetre avisos i notificacions a la ciutadania. 

"Aquest any on encara no tenim els salts dels regidors definits, perquè els nous representants polítics del consistori s'incorporen després de les eleccions municipals, és també interessant comptar amb la immediatesa de l'aplicació. La setmana vinent, a més del mapa del recorregut que es distribuirà com cada any en el programa de Patum, podrem avançar on s'ubicaran els salts de dimecres a partir del dispositiu", ha manifestat Garcia. 

L'aplicació té tot d'informació relacionada amb la Patum com l'origen de les comparses o les músiques de la celebració. També inclou consells per participar de la festa, tant d'indumentària com respecte al popular salt de Plens, la ubicació de les zones d'aparcament de la ciutat i tota la informació sobre les farmàcies de guàrdia. 
Arxivat a