Una mancomunitat de pobles sevillans es fixa en la recollida porta a porta del Berguedà

Francesc Xavier Francàs ha acompanyat els representants de l'entitat pública de gestió de residus en una visita al Berguedà per conèixer el sistema de recollida

Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 22:40h
Representants de la Mancomunitat Guadalquivir visiten Berga.
Representants de la Mancomunitat Guadalquivir visiten Berga. | CC Berguedà
Responsables de la Mancomunitat del Guadalquivir, que realitza la gestió pública de residus de 27 municipis, i que també s'encarrega de la neteja de dos pobles sevillans i de l'anomenat Parque del Alamillo a la perifèria de Sevilla, ha visitat Berga i comarca per conèixer el funcionament del porta a porta a la comarca. Aquest diumenge el conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, va acompanyar els representants de la mancomunitat andalusa per copsar la realitat del sistema de recollida de residus que va implantar-se la passada tardor a 12 municipis berguedans. 
 
El porta a porta va iniciar-se a nou municipis berguedans el passat octubre, i el 4 de novembre van afegir-se al nou sistema Berga, Avià i Vilada. Als habitatges disseminats d'aquests municipis, els residus es recullen àrees tancades amb control d'accés. Des del novembre fins a l'abril, els 12 municipis porta a porta han reciclat per sobre del 80%. Berga és, a més a més, la ciutat més gran de Catalunya amb sistema de recollida de residus porta a porta. 
Arxivat a