Alumnes d'escoles berguedanes, entre els premiats al Concurs Bíblic a Solsona

2.400 infants i joves i 31 escoles de la diòcesi solsonina han participat enguany al Concurs Bíblic que organitza la Federació de Cristians de Catalunya i la Delegació d'Ensenyament del Bisbat de Solsona

Ramon Estany
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 19:34h
Foto de grup dels premiats.
Foto de grup dels premiats. | Ramon Estany
Els premis del Concurs Bíblic es van lliurar el dissabte dia 25 de maig a la Sala d'Actes Mossèn Ferran de l'Escola Arrels Secundària de Solsona en un acte familiar presidit per la Delegada diocesana d’Ensenyament de Solsona, Teresa Gené, i on va lliurar els premis, la titular de l'Escola Arrels Solsona, Montse Codina. L'acte es va obrir amb la projecció d'un videoclip musical del grup cristià Worship.
 

L'acte es va celebrar c om és habitual a la Sala Mossèn Ferran de l'Escola Arrels Foto: Ramon Estany


El Concurs Bíblic és una iniciativa de fe i cultural que té una llarga tradició a les diòcesis catalanes on, any rere any, aplega una gran quantitat de participants. Enguany hi van prendre part a tot Catalunya 46.500 infants i joves de diverses edats de 383 centres educatius. El Concurs Bíblic engloba el Concurs bíblic bàsic; el de redacció; el de dibuix; l’informàtic, l’inicial i el taller bíblic. Els premis es distingeixen entre premis individuals, per escola, i per catequesi parroquial.
 

Lliurament de premis a les escoles participants Foto: Ramon Estany


Hi han participat infants que cursen l'assignatura de religió a les seves respectives escoles, o bé que assisteixen a catequesi. Els canalitzadors de la participació en aquest certamen són els mestres i professors de religió i també els rectors de les parròquies. Ha estat als alumnes, mestres i professors, i també als pares, a qui la delegada d'Ensenyament, Teresa Gené, ha felicitat especialment, per l'esforç i la voluntat de participar any rere any al concurs.
 

Entrega de premis. Foto: Ramon Estany


El lema del concurs d'aquest any i sobre el qual han treballat els infants, ha estat "No tinguis por, que jo sóc amb tu". Justament, a partir d'aquest lema, i prèviament a l'acte de lliurament dels premis, Montse Codina va proposar a pares i alumnes una dinàmica de participació amb avions de paper que va trencar el gel i va donar pas al lliurament de premis, acompanyats de la visualització en una pantalla dels treballs premiats.
 

Lliurament de premis. Foto: Ramon Estany


Pel que fa al 5è Concurs bíblic inicial, els primers premis individuals han estat per Ariadna Cervantes, de FEDAC Súria, Àlex Vila i Martina Casafont ambdós de l'Escola Arrels Primària de Solsona. El premi per escola l’ha guanyat l'Escola Arrels Primària de Solsona.
 

Alumnes premiats. Foto: Ramon Estany


Pel que fa al 34è Concurs bíblic bàsic, els primers premis individuals han estat per Sara Alaoui Kaina  i Jana Caball de l'Escola Arrels Primària, Mariona Serramalera de l'Escola Diocesana de Navàs.

Han rebut accèssits Carla Armengol de l'Escola Vedruna de Berga, Gerard Fonfreda de Mare de Déu del Carme-Vedruna de Bellpuig, Martina Jurado del Col·legi Mare de Déu del Carme-Vedruna de Cardona, Marina Serra del Col·legi Sant Martí de Puig-reig, Xantal Peretó de l'Escola Arrels Secundària de Solsona i Sofia Datsenko de l'Institut La Segarra de Cervera.
Han rebut el premi en categoria d'educació especial en Pau Fonoll de l'Escola Santa Creu, d'Anglesola i Quim Pinyol de l'Escola Les Arrels de Mollerussa.

Els premis per a les escoles han anat a l'Escola Vedruna el Carme de Mollerussa, al Col·legi Mare de Déu del Carme-Vedruna de Cardona i a l'Escola Arrels Secundària de Solsona.
El premi individual de catequesi ha estat per Iris Figueras de la Parròquia Santa Maria de l'Alba de Tàrrega. El premi per parròquies ha anat a la Parròquia Santa Maria de l'Alba de Tàrrega.

El 20è Concurs Bíblic de Dibuix l’ha guanyat Anastasia Verbovska de l'Escola Valeri Serra de Bellpuig en primera categoria, Núria Cànovas de FEDAC Súria- Sagrat Cor de Jesús Dominiques en segona categoria i Genís Gómez de l'Escola Vedruna de Berga en tercera categoria.

També han rebut accèssits Mariona Besora de l'Escola Arrels Primària de Solsona, Aina Requejo del Col·legi Sant Martí de Puig-Reig i Mireia Gómez de l'Escola Diocesana de Navàs.

L'11è Concurs Bíblic informàtic ha premiat els treballs de Núria Armengau i Beta Rota de l'Escola la Valldan de Berga.
 

Escoles premiades. Foto: Ramon Estany