El fiscal demana 4 anys de presó per a la mestra de Gironella acusada de maltractar nens

L'acusada suposadament va immobilitzar i tancar un nen d'un any dins d'un sac de dormir, i va obligar a ingerir aliments a un altre

Redacció
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 17:43h
La Fiscalia ha demanat quatre anys de presó per a Esther S.B. la mestra de Gironella acusada d'haver maltractat nens d'un any a la llar d'infants Anunciata del municipi l'any 2011. Concretament, i segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el Ministeri Públic també demana cinc mesos i quinze dies de presó per a la companya de l'acusada, Montserrat G.C., al considerar que no va fer res per aturar el comportament delictiu de la primera, tot i conèixer un dels casos.

Segons el fiscal, la mestra de Gironella que feia 18 anys que treballava al centre va tirar a terra un alumne que només tenia un any d'edat, el va immobilitzar de mans i peus i el va obligar a empassar-se el menjar. Pocs dies després, va tancar un altre nen de la mateixa edat a l'interior d'un sac de dormir en la posició inversa a l'habitual i el va immobilitzar per fer-lo dormir. Aquests fets, que van tenir lloc durant el mes de novembre del 2011, van ser presenciats parcialment per la companya de l'acusada, a qui es considera còmplice i el fiscal reclama la seva inhabilitació especial per a l'exercici de la professió durant la condemna. 

Pel que fa a l'acusada, Fiscalia defensa que Esther S.B. és autora de dos delictes contra la integritat moral, pel qual li demana quatre anys de presó i inhabilitació en el càrrec. D'altra banda, també considera que l'acusada ha d'indemnitzar els pares amb 4.000 euros per a cada cas, mentre que Montserrat G.C. només hauria de pagar 4.000 euros als pares del nen a qui va veure suposadament que es maltractés. En cas de no fer-ho, el fiscal destaca que seria l'escola Anunciata de Gironella, qui hauria de respondre com a responsable civil subsidiària. 

El Jutjat Penal 1 de Manresa serà l'encarregat de jutjar el cas el proper 16 de març, amb la declaració de les dues acusades, de les famílies de les víctimes, testimonis, autoritats i experts pericials dels fets. 
Arxivat a