El Konvent debat sobre la deriva les formes culturals al Berguedà

Set professionals aprofundiran aquest divendres sobre el futur de la cultura

Redacció
26 de febrer del 2015
Actualitzat a les 12:10h

 


En un dia a dia molt canviant, el futur de la cultura i la seva deriva en noves formes de transmetre’s es converteix en una de les claus de volta de qualsevol debat de lletres. En el seu sí, la cultura és i serà, però de cara enfora, els seus vehicles i canals de difusió passen de la nit al dia, de l’analògic al digital, del passat al futur. 

En aquest marc, el Konvent de Cal Rosal vol continuar el camí emprès des d’inicis d’any per fomentar un debat plural a l’entorn de tots els aspectes que involucren el Berguedà i la cultura; i ha organitzat aquest divendres a les 20.00 hores una taula rodona per aprofundir sobre lletres, periodisme, literatura, territori i formes de comunicació. Una sessió, segons han precisat, per aprofundir sobre la “cultura d’un país”, així com tibar de tots aquells fils que la rodegen, com ara les subvencions, els favors, la popularitat, els interessos polítics, els mitjans de comunicació i la indústria cultural, en general. 

Per això, comptarà amb la presència de l’escriptor i periodista Xavier Gual; del director del diari Regió7, Marc Marcè; de la propietària de la llibreria Quatre Cantons, Nèlida Fornell; de l’escriptor i activista cultural Pep Garcia; de l’escriptor Jordi Cussà; del també escriptor i polític Francesc Ribera ‘Titot’, i de l’editor Jaume Huch.