El Raiverd unifica la marató dels esports d'aventura en un sol dia

La prova multiesportiva es disputarà aquest dissabte 1 de juny al Berguedà

Redacció
31 de maig del 2019
L'equip guanyador en categoria Open del Raiverd 2018
L'equip guanyador en categoria Open del Raiverd 2018 | Raiverd
Aquest dissabte 1 de juny es disputarà una nova edició del Raiverd, la mítica prova d'esports de muntanya nascuda als anys 90 que va renéixer el setembre de 2018 gràcies al reimpuls del Club d'Orientació del Berguedà i Zona 7. La principal novetat del raid d'aventura d'enguany és que es disputarà concentrat en un sol dia, a diferència de l'experiència de l'any passat, que va comptar amb dues jornades de competició, i de les expectatives inicials per a aquesta primavera, en què els organitzadors en un primer moment havien apostat per fer créixer de nou el raid i distribuir-lo en quatre etapes diferents.

La primera idea inicial no ha estat possible però el Raiverd torna amb força i amb ganes d'incorporar també l'esperit del Catraid Berguedà en una mateixa prova que comptarà amb proves d'orientació, de caiac, de BTT, cursa a peu, de cordes i especials, i fins i tot s'inclou algun tram de natació.

El Raiverd compta amb tres categories diferents (Elit, Aventura i Open) amb traçats adequats al nivell de cadascun dels equips participants. Les diferències són notables: en categoria elit, per exemple, es triplica la distància en caiac respecte els Open (6km per 2km), o s'amplifica el recorregut i la duresa dalt la BTT (25 km i 1.400 metres de desnivell per 10 km i 250 metres de desnivell).

Enguany la prova es concentrarà a Vilada i es preveu una durada d'entre 3 i 10 hores en funció de la categoria. Cada equip estarà format per dues persones disposades a gaudir d'un esplèndid raid d'aventura en una jornada on la calor intensa serà protagonista per primer cop aquesta primavera.