Berga sorteja 118 places d'accés al balcó de Patum i 48 salts de Plens

Consulta si t'ha tocat una de les places que es repartien entre 344 sol·licitants

31 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:05h
Moment del sorteig de Patum.
Moment del sorteig de Patum. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga obre per segon any consecutiu als veïns el balcó consistorial des d'on seguir l'evolució de la Patum. Aquest espai és un lloc privilegiat per gaudir dels balls i salts de les diferents comparses de la festa. Aquesta tarda la sala de sessions de l'Ajuntament ha acollit el sorteig de les 59 places dobles de la Patum de dijous (25) i diumenge (25) i de la Patum Infantil de divendres a la tarda (9). És a dir, un total de 118 places. També s'han sortejat 48 salts de Plens entre saltadors novells o persones que hagin saltat per última vegada l'any 2007, 24 per dijous i 24 per diumenge. 
 
Aquest 2019 la participació ha augmentat i s'han registrat 344 sol·licituds pels diferents sortejos. En concret, el consistori ha rebut 271 peticions per assistir de públic al balcó de l'ajuntament, 53 més que l'any passat (+24,3%) i 73 instàncies per obtenir un salt de plens, 17 més que l'any passat (+30,3%). En el cas dels Plens, s'han exclòs 15 instàncies que incomplien les bases del sorteig. 

De les peticions relatives al balcó, hi ha hagut 245 sol·licituds per obtenir-hi una plaça durant els salts de Patum completa de dijous i diumenge a la nit; i 26 sol·licituds per ocupar una de les places que s'habilitaran durant la Patum Infantil. 

A diferència de l'any passat, aquest any l'assignació de les places del sorteig s'ha fet efectiva a través d'una aplicació informàtica. Aquesta aplicació ha distribuït les places disponibles de forma aleatòria entre les sol·licituds participants. El sorteig s'ha dividit en tres fases per repartir les places al balcó i els de Plens. 

Han participat al sorteig la regidora del PDECat, Maria Antònia Ortega, la d'Esquerra Berga, Dolors Tous, i la regidora de Patum Mònica Garcia (CUP). El regidor i portaveu del grup municipal del PDECat, Ramon Minoves, hi ha assistit de públic. El sorteig era obert a tothom qui volgués assistir-hi. Entre el públic, a banda dels periodistes dels mitjans locals, també hi havia una veïna a qui casualment ha tocat justament una de les places del balcó de Patum. La berguedana ha explicat que hi assistirà amb una amiga. 

L'Ajuntament de Berga es posarà en contacte amb les persones que hagin resultat guanyadores dels sortejos. Qui vulgui renunciar a una de les places del balcó ho podrà fer fins el divendres 14 de juny, a les 2 del migdia. Les renúncies dels salts de Plens es podran fer només fins aquest dimarts 4 de juny, a les 2 del migdia.
 
Resultat dels sortejos 
 
El llistat de números guanyadors d'ambdós sortejos es pot consultar en aquest enllaç. En tots dos casos, la resta de números que no han estat premiats han quedat en una llista d'espera per suplir les possibles renúncies que es puguin produir per part de les persones guanyadores. 
 

Una de les afortunades asseguda en la bancada del públic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Formació obligatòria per saltadors i acompanyants dels Plens 
 
Les persones que hagin obtingut un salt de Plens i els seus acompanyants hauran d'assistir obligatòriament a la formació que es portarà a terme el dissabte, 15 de juny, a la Plaça de la Ribera, tot i que el punt de trobada serà a la Plaça de Sant Pere. La no assistència a la sessió suposarà la renúncia al salt.

La formació es farà en dos torns, en funció del dia del salt atorgat. La formació de les 4 de la tarda es farà pels saltadors i acompanyants de dijous i la sessió de les 6 de la tarda correspondrà als saltadors i acompanyants de diumenge. 
Arxivat a