Ramon Camps: «Estem oberts a pactar amb la CUP però els correspon la iniciativa»

El cap de llista d'Esquerra Berga descarta del tot la possibilitat d'un pacte amb Junts per Berga i PSC que desbanqués la candidatura de Montse Venturós

30 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:53h
Ramon Camps durant la campanya electoral.
Ramon Camps durant la campanya electoral. | Pilar Màrquez Ambròs
El cap de llista d'Esquerra Berga, Ramon Camps, ha afirmat a NacióBerguedà que "Montse Venturós serà alcaldessa" perquè "no hi ha un possible pacte per l'altra banda". Camps ha refermat així la negativa dels republicans a pactar amb el PSC pel suport de la formació al 155 en l'àmbit nacional.  El dirigent republicà ha assegurat, en canvi, que Esquerra no descarta un pacte amb la CUP. "Estem oberts a pactar amb la CUP, però els correspon la iniciativa", ha afirmat. Esquerra va passar diumenge de 3 a 2 regidors en l'arc plenari berguedà. La CUP va obtenir 8 regidors i Junts per Berga es va quedar amb 6 cadires. En aquest sentit, Camps ha dit que ha de ser la CUP qui decideixi "si governa en solitari amb acords puntuals o amb un pacte". "Ells han de ser els qui han de decidir si volen tenir sempre assegurats els 9 vots [que a Berga marquen la majoria absoluta] o se'ls volen treballar cada vegada", ha reiterat Camps. 

Per a Ramon Camps, la situació política no és la mateixa que fa quatre anys, quan la CUP havia guanyat les eleccions per només 58 vots i estava empatada a 6 regidors amb CiU.

El cap de llista d'ERC ha assenyalat, a més, que "fa quatre anys era molt necessari canviar d'equip de govern" i ha dit que van decidir la seva posició d'acord amb això.  "En aquesta ocasió, però, no hi ha dues bandes, sinó que la CUP està molt a prop de la majoria, per tant s'ho hauran de treballar més del que es van treballar els acords amb l'oposició aquests últims quatre, no els ho regalarem tant per l'estabilitat de la ciutat, ja no és el mateix", ha manifestat Camps. 

La CUP va vorejar diumenge la majoria absoluta, però va quedar-se a un regidor d'aconseguir-la. Malgrat que Junts per Berga (6 regidors), ERC (2 regidors) i PSC (1 regidor) sumarien per arrabassar-los el govern, un pacte d'aquestes característiques és gairebé impossible a la ciutat, ja que Esquerra s'ha compromès a no pactar amb el PSC pel suport del partit en l'àmbit nacional al 155. A més, el cap de llista de Junts per Berga, Jordi Sabata, va insistir durant la campanya en què havia de governar la llista més votada. La CUP ho ha estat amb molta diferència: va sumar 3.347 suports als comicis, el 40,75% dels vots. 

La pèrdua d'un regidor

Pel que fa als resultats de diumenge, Ramon Camps ha recordat que el 2015 ja van aconseguir el tercer regidor de forma bastant ajustada: "perquè va coincidir que no es presentava el PP i a l'hora de repartir el vam tenir, però llavors ja ens vam quedar l'últim regidor".

"Teníem clar que amb aquest número de vots no aguantaríem regidor, sí que és veritat que la nostra previsió i el nostre objectiu era incrementar vots per assegurar aquest tercer regidor de manera més ferma, però no ha estat possible", ha afirmat Camps. "Entenem que s'ha polaritzat molt la campanya entre Junts per Berga i la CUP, que ja sortien amb avantatge perquè tenien sis regidors cadascun i semblava que hagués de ser entre ells dos", ha apuntat. "Vam intentar que la cosa fos entre tres, però no ho hem aconseguit, haurem de treballar més intensament i continuar construint el partit", ha assenyalat Ramon Camps.

El cap de llista republicà ha recordat que el 2011 Esquerra va quedar-se sense representació, i que "l'any 2015 veníem d'una situació en què s'havia de construir estructura de partit perquè havia quedat molt tocada". 
Arxivat a