Cultura

Puig-reig treu un piano al carrer: «El Maria Canals porta cua!» torna a la plaça de la Creu

L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona col·locarà l'instrument al carrer aquest divendres 31 de maig

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 30 de maig de 2019 a les 20:36 |
Puig-reig ja va treure al carrer un piano la primavera passada. | Aj. Puig-reig
"El Maria Canals porta cua!" torna a Puig-reig aquest divendres 31 de maig. L'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona col·locarà un piano a la plaça de la Creu durant tot el dia a disposició de qui el vulgui tocar. Hi haurà un dinamitzador que convidarà els vianants a tocar-lo, encara que no ho hagin fet mai.
 
Durant el matí, estan previstes sessions escolars per donar a conèixer el piano i, a la tarda, hi haurà actuacions dels alumnes de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig i es comptarà amb la presència i posterior classe magistral del pianista Bernat Català. Dissabte, al Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, es celebrarà un concert de Bernat Català amb el conjunt de l’Escola Municipal de Música de Puig-reig, a les 12 del migdia. 

Amb aquesta acció, que es duu a terme en altres poblacions i que va tenir lloc a Puig-reig ja la primavera passada, es volen trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació a la música, en general, i el piano, en particular. El piano de cua és un exemple d’una determinada música considerada culta, difícil i no sempre accessible a tothom.

 

Participació