Sabata descarta plegar i afirma que assumirà l'acta de regidor per «treballar per la ciutat»

El candidat de Junts per Berga assegura que es deu a l'equip i als 2.349 votants que diumenge els van fer confiança

30 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:40h
L'equip de Junts per Berga seguint diumenge la jornada electoral.
L'equip de Junts per Berga seguint diumenge la jornada electoral. | Laia Mascarella
Jordi Sabata, candidat de Junts per Berga, ha explicat a NacióBerguedà que continuarà a la política local i que treballarà per la ciutat des de l'oposició. "El dia 15 de juny agafaré l'acta de regidor, malgrat les elucubracions sobre si plego o no plego, seguiré de regidor a l'ajuntament perquè entenc que em dec als 2.349 votants i al model de ciutat que volem construir i que, per tant, hem de treballar per desenvolupar des de l'oposició", ha afirmat Sabata a aquest diari. 

Després dels resultats de les eleccions municipals de diumenge, en què Junts per Berga va quedar en segona posició amb un 28,60% i sis regidors, Jordi Sabata ha afirmat que ara la seva voluntat és la de "fer una bona oposició" i "treballar per millorar la ciutat".

Quatre dies després dels comicis i després d'haver-se reunit anit amb el seu equip per valorar els resultats ja en fred, Jordi Sabata ha destacat "l'increment de vots" en "l'espai polític" de la formació. "Creiem que són uns resultats prou positius, per una llista formada per gent nova i que mai havia participat en política local en aquesta ciutat, però és evident que no hem guanyat les eleccions i que els plantejaments inicials eren de sortir a governar", ha matisat Sabata. 

A l'hora de valorar els resultats, Jordi Sabata també ha ressaltat que "ningú s'esperava la davallada d'Esquerra i la davallada de Berga en Comú". Així mateix ha destacat "la pujada de la participació"; i el fet que de vuit grups que concorrien als comicis, finalment, només quatre hagin aconseguit entrar. "Tots plegats sabíem que el panorama era incert, però no creiem que la tendència anés cap a aquí", ha apuntat Sabata. 

Jordi Sabata treballa actualment a l'Escola Municipal de Música com a professor, però exercir aquesta tasca li resultarà incompatible amb la seva condició de regidor de l'Ajuntament de Berga, on més que probablement exercirà de portaveu del principal grup de l'oposició, perquè es tracta d'un centre de titularitat municipal. És el mateix cas amb què va trobar-se aquest mandat 2015-2019 el regidor d'ICV, Joan Torres, que abans de passar per les urnes era treballador de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga.

"Em situaré en excedència forçosa de l'escola de música", ha afirmat Sabata. "Fa un any quan em van proposar encapçalar la llista de Junts per Berga a les eleccions, vaig fer els càlculs de resultats, les coses poden anar bé o poden anar malament, aquesta era una possibilitat que tenia en certa manera assumida", ha asseverat. 

"Principalment, crec que ens devem a la gent que ha considerat que la nostra aposta per la ciutat era una aposta positiva i interessant", ha reiterat. El candidat de Junts per Berga ha afegit, a més, que també es deu "a tota una llista de gent que, des del primer dia hem conformat des de la transversalitat i la renovació". "Hem demanat compromisos a la gent, per tant jo també he d'assumir els meus propis compromisos", ha apuntat. 

"Ara mateix no ens plantegem un pacte"

La CUP amb 3.347 vots i 8 regidors va vorejar diumenge la majoria absoluta, quedant-se a només a un regidor d'aconseguir-la. Però Jordi Sabata ha explicat a aquest diari que amb l'equip de Junts per Berga ni tan sols han parlat de possibles pactes que poguessin revertir el que sembla un més que probable govern cupaire. "Les matemàtiques són les que són; però també cal tenir en compte que la CUP va aconseguir gairebé 1.000 vots que la segona formació, que som nosaltres. Ara mateix no ens plantegem un pacte", ha manifestat Sabata. 

Durant la campanya, Jordi Sabata va assegurar que deixarien governar a la llista més votada. Paral·lelament, a més, Esquerra Berga ha descartat la possibilitat de pactar amb el PSC per fer una aliança que fes fora la CUP. 
Arxivat a