El servei d’autocars de Patum espera superar els 800 passatgers

El Consell Comarcal organitza autocars per anar i tornar a Berga des de 14 municipis del Berguedà

Redacció
30 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:41h
Patum 2018.
Patum 2018. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal organitza autocars per anar i tornar a Berga des de 14 municipis del Berguedà. Qui vulgui anar i tornar a Berga des del seu municipi ho podrà fer el dimecres 19, dijous 20 i dissabte 22 de juny de 2019. Fa 14 anys que s’organitzen aquests autocars durant la Patum per tal de reduir els riscos a les carreteres berguedanes.
 
Els interessats poden dirigir-se al seu ajuntament i recollir el tiquet a partir del dilluns 3 de juny. El tiquet té un cost de 2 euros (anar i tornar) cada dia. Els horaris de sortida són, aproximadament, a les 8 de la tarda i la tornada serà a les 5 de la matinada des de la Plaça Gernika de Berga. És indispensable que els menors d’edat presentin l’autorització paterna/materna en el moment de recollir el tiquet. Es podran recollir i pagar els tiquets a cada ajuntament, des del divendres 31 de maig fins el dijous 13 de juny. Després d’aquest termini, la venda dels tiquets quedarà definitivament tancada.
 
El 2018 es va ampliar el servei (afegint-hi el dimecres de Patum) i hi va haver 200 persones usuàries més que el 2017, passant de 616 a 818. En total, el 2018, es van organitzar 20 autocars: 6 dimecres, 7 dijous i 7 dissabte.
 
Els municipis participants són Puig-reig, Casserres, Gironella, Olvan, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, La Pobla de Lillet i Sant Julià de Cerdanyola. L’acció l’organitza l’Oficina Jove del Berguedà i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà, amb la col.laboració de les regidories de Joventut dels ajuntaments.