Berga celebra el Cap d'Any Patumaire sense oblidar la figura de Pòlit Miró

El cicle de Patum comença enguany en plena ressaca electoral però això no impedirà que els patumaires més impacients treguin el cap a plaça per ballar els primers tirabols

29 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:12h
Els músics durant el Cap d'Any Patumaire 2018 (arxiu).
Els músics durant el Cap d'Any Patumaire 2018 (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Xocolata, música i barreja donaran aquesta mitjanit la benvinguda a l'any patumaire. El cicle de Patum comença enguany en plena ressaca electoral però això, de ben segur, no impedirà que els patumaires més impacients treguin el cap a la plaça de Sant Pere per ballar els primers tirabols. La festa començarà a tres quarts de 12 de la nit. Joan Salas, que enguany n'ha coordinat l'organització, ha explicat a aquest diari que hi participaran una vintena de músics. "Hi haurà tirabols i es repartirà xocolata i barreja com cada any, volem mantenir viva la tradició", ha afirmat Salas. 

Enguany es tornarà a recordar la figura de Pòlit Miró. "L'acte d'avui pretén tornar a ser un homenatge a la seva figura perquè va ser un dels grans impulsors del Cap d'Any Patumaire", ha recordat Joan Salas. Salas ha comptat amb l'ajuda de Marc Villegas en l'organització. 

El Cap d'Any Patumaire va organitzar-lo en els seus inicis l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) de Berga, i quan l'entitat va desvincular-se'n, Pòlit Miró va seguir-ne el relleu i va mantenir-s'hi fidel per donar-hi impuls. Pòlit Miró va morir el novembre de 2017. D'aquesta manera, l'any passat, van ser Lluís Gual i Jordi Plana els encarregats de tirar endavant un Cap d'Any Patumaire molt especial que va homenatjar-lo projectant-ne la imatge a la façana de l'església de Sant Pere. 
 

Cartell del Cap d'Any Patumaire 2019. 

Arxivat a