Lluís Llach presenta al Berguedà el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent

El cantautor ha visitat el Consell Comarcal amb l’objectiu de donar a conèixer als càrrec electes i entitats com funciona aquest òrgan del Govern de la Generalitat

28 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:21h
El president comarcal Josep Lara amb Lluís Llach durant l'acte.
El president comarcal Josep Lara amb Lluís Llach durant l'acte. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquest dimarts 28 de maig, el cantautor  Lluís Llach, president del Consell Impulsor del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent, ha visitat el Consell Comarcal del Berguedà amb l’objectiu de donar a conèixer als càrrec electes i entitats com funciona aquest òrgan del Govern de la Generalitat de Catalunya, encarregat de preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social com a instrument de participació i cohesió social, que compti amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.
 
El seu objectiu és donar al Parlament de Catalunya un cos semàntic constitucional amb què la població haurà expressat què vol ser, com vol ser i qui vol ser, ha explicat Llach. El Consell és un òrgan autònom i provisional que té com a objectiu impulsar un procés de debat constituent en el que la societat civil i la ciutadania, des de l’autoorganització i una participació transversal i plural, defineixi les bases constitucionals del futur polític de Catalunya.
 
Hi ha un consens en la societat catalana per superar el marc autonòmic actual. Precisament per això, el Consell promou un procés de debat constituent que consta de debats ciutadans i un Fòrum cívic i social. El resultat d’aquest procés ha de ser el d’establir unes bases constitucionals per al futur polític de Catalunya, que seran lliurades a les forces polítiques a qui correspondria convocar una Assemblea o Parlament Constituent.
 

Alcaldes, representants municipals i membres d'entitats a la presentació del Fòrum Cívic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El cantautor ha explicat que l'objectiu de les visites que ha dut a terme els últims mesos als consells comarcals és apropar-se al poder municipal perquè està "més arrelat al territori" que el parlamentari, i en contacte amb la població i amb les associacions.

Entre el públic assistent, poc menys d'una vintena de persones, hi havia l'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) i el batlle de Cercs Jesús Calderer (Demòcrates), que repetiran el proper mandat. També s'hi ha pogut veure l'alcalde d'Olvan, Martí Orriols, que no va presentar-se als darrers comicis, així com la presidenta d'Òmnium Berguedà, Montserrat Soler, i el coordinador de l'ANC Berga, Lluís Escriche. El president comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara, ha acompanyat Llach durant la presentació. 
Arxivat a