Un conveni entre Govern i Ajuntament de Berga fixarà les inversions a l'escola pública

El departament d'Educació es referma en què la decisió de no atorgar la segona línia de P3 a l'escola de Sant Joan per al curs 2019-2020 és "irreversible"

29 de maig del 2019
Actualitzat a les 22:15h
Tancada de pares i mares a les instal·lacions del centre.
Tancada de pares i mares a les instal·lacions del centre. | AMPA Sant Joan
Els quatre caps de llista del 26-M que tindran representació al plenari de Berga el proper mandat (Montse Venturós, Jordi Sabata, Ramon Camps i Abel García) s'han reunit aquest dimecres a Barcelona amb un representant del departament d'Educació, Josep González Cambray, per reclamar la segona línia de P3 a l'escola de Sant Joan. L'alcaldessa electa Montse Venturós ha explicat a NacióBerguedà que "ens han fet saber que la decisió del departament de no atorgar aquesta segona línia és irreversible". El departament s'ha ofert, però, a signar un conveni amb l'Ajuntament de Berga que marqui un calendari d'inversions i altres aportacions del govern català, pel que fa a dotació de personal i suport pedagògic a les escoles públiques de la ciutat.

Els representants dels partits polítics de la ciutat han demanat que el govern torni a ofertar dues línies de P3 al centre educatiu de cara el curs 2020-2021, una qüestió que queda inclosa dins dels punts que es negociaran en el conveni que se signarà amb el departament aquest estiu. 

"El conveni supeditarà, tant al departament com a l'ajuntament, a haver d'executar els compromisos, i en aquest sentit a mi em sembla que és positiu que dues administracions s'autoobliguin a tirar endavant amb els acords establerts", ha manifestat així mateix Montse Venturós. 

"Tenim molt clar que, a l'hora de les preinscripcions, l'escola de Sant Joan ha de poder sortir en igualtat de condicions amb l'escola de Santa Eulàlia", ha subratllat Venturós. L'alcaldessa electa ha posat de relleu el consens que s'ha establert en aquesta qüestió entre CUP, Junts per Berga, ERC i PSC. A l'hora de fer un front comú per defensar l'escola pública, "hem de treballar en conjunt perquè aquesta és una qüestió de ciutat", ha dit Venturós. "Tot el que siguin assumptes bàsics de la ciutat, anirem junts absolutament a tot arreu, aquest és un dels compromisos als quals hem arribat avui amb els altres representants polítics que evidentment tenen el compromís de treballar pel manteniment d'aquestes línies de P3 a la ciutat", ha afegit la batllessa berguedana. 

La delegada Alba Camps i la directora territorial d'Educació, Dolors Collell, van ser divendres 19 de maig a l'escola Sant Joan de Berga, per parlar sobre l'actual situació de la segona línia de P3 amb el professorat. Collell va exposar ja en aquesta trobada els motius pels quals la Generalitat no atorga aquesta segona línia a l'escola de Sant Joan, i sí que desdoblaria línia a Santa Eulàlia on només hi ha hagut un inscrit més (29). De les 75 places que ofereix el departament, a la ciutat encara n'hi ha 19 lliures. 

Falta d'inversions 

Montse Venturós ha argumentat que el tancament d'una línia de P3 té a veure, de fet, "amb la manca d'inversions que ha realitzat el departament d'Educació en els àmbits de les escoles públiques de la ciutat de Berga en el decurs dels darrers anys". Una qüestió que, segons l'alcaldessa, els polítics berguedans han exposat en la reunió i, a partir de la qual, el representant del departament ha ofert establir un conveni amb el consistori que marqui quines inversions calen als centres de la ciutat i en quin calendari. 

"De cara la setmana vinent disposarem d'una proposta de conveni per part del departament d'Educació, en el qual ells ens comprometran a fer tot un seguit d'inversions", ha detallat Montse Venturós. "Serà una proposta de conveni que haurem d'anar treballant durant l'estiu perquè les condicions i els compromisos quedin molt clars de cara al principi de curs", ha ressaltat l'alcaldessa. 

Els responsables dels serveis territorials d'Ensenyament a la Catalunya central seran els qui redactaran la primera proposta de conveni amb el consistori. Els últims anys, l'ajuntament ha assumit competències que no li pertocaven, per tirar endavant la millora dels equipaments de les escoles públiques. Per exemple, amb la redacció de projectes de reforma, ampliació i millora d'instal·lacions. L'executiu local ha redactat, durant aquest mandat, el projecte d'adequació de la cuina l'escola de Sant Joan que data de la dècada de 1970, així com també els projectes de millora del pati de Sant Joan i del pati de Santa Eulàlia. 
Arxivat a