Les famílies de l'escola Sant Joan aturen la tancada a l'expectativa del que passi aquesta setmana

Aquest dimecres els caps de llista de les formacions polítiques de Berga es reuniran amb el Director General de Centres Públics del Departament d'Educació

28 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:24h
Pares durant la tancada de l'escola Sant Joan.
Pares durant la tancada de l'escola Sant Joan. | AMPA Escola Sant Joan
Les famílies de l'escola Sant Joan de Berga han aturat temporalment la tancada a l'expectativa del que passi en les reunions previstes aquesta setmana. Aquest dimecres els caps de llista de les formacions polítiques de Berga es reuniran amb el Director General de Centres Públics del Departament d'Educació. En aquest sentit, pares i mares expliquen en un comunicat de l'AMPA de l'escola que "hem decidit aturar temporalment la tancada com a gest per facilitar l'entesa entre els interlocutors". 

També recorden que la seva voluntat ha estat en tot moment "explicar i visualitzar la importància de mantenir les línies de P3 per tal d'afavorir el repartiment de l'alumnat i per defensar la lliure elecció de centre per part de les famílies, afavorint unes ràtios més baixes a les aules". Aquest dimarts la direcció del centre es reuneix amb la directora dels serveis territorials d'Educació, Dolors Collell. Pares i mares asseguren que "fa un any se'ns va dir que la segona línia es retornaria si les inscripcions arribaven als 27-28 preinscrits", un mínim que s'ha aconseguit i motiu pel qual creien que es retornaria la segona línia a l'escola. 

Des de l'AMPA es convoca aquest dimecres a tres quarts de 5 de la tarda a tots els membres de la comunitat educativa, així com a membres d'altres escoles i a tota la gent que els ha donat suport a una assemblea oberta. En la trobada, valoraran allò que se'ls traslladi per part dels representants polítics i prendran "les decisions oportunes en funció d'aquesta valoració", diuen. Les famílies de l'escola Sant Joan agraeixen el suport rebut després d'onze dies en què han dormit a les instal·lacions del centre públic amb els seus fills. 
   
Les famílies han repartit cadires en diferents espais del centre de Berga amb el lema 'no és qüestió de números!". Es tracta també d'una campanya per exigir la segona línia de P3 a l'escola Sant Joan. La delegada Alba Camps i Dolors Collell van ser fa dos divendres a l'escola Sant Joan de Berga, per parlar sobre l'actual situació d'aquesta segona línia amb el professorat. Collell va exposar en la trobada amb el professorat els motius pels quals la Generalitat no atorga aquesta segona línia a l'escola de Sant Joan, i sí que desdoblaria línia a Santa Eulàlia on només hi ha hagut un inscrit més (29). De les 75 places que ofereix el departament, a la ciutat encara n'hi ha 19 lliures
Arxivat a