L'estelada torna a lluir al balcó de l'Ajuntament de Berga

Ho ha fet públic l'encara regidor de Governació Francesc Ribera Titot amb una piulada a Twitter aquest dilluns: "Es queda!", ha expressat breument

27 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:29h
Francesc Ribera i Ivan Sànchez amb l'estelada del balcó consistorial.
Francesc Ribera i Ivan Sànchez amb l'estelada del balcó consistorial. | Twitter
L'actual govern de Berga (CUP) ha tornat a penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament aquest dilluns. Els Mossos d'Esquadra van retirar-la el passat mes d'abril després que ho requerís la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Berga en plena campanya de les darreres eleccions espanyoles, i després que el consistori fes cas omís a diversos requeriments que ordenaven la seva retirada, així com la de les pancartes i llaços grocs que lluïen a la façana a favor dels presos polítics.

Ho ha fet públic l'encara regidor de Governació Francesc Ribera Titot amb una breu piulada a Twitter. "Se queda!!", ha fet saber a les xarxes socials aquest matí amb una fotografia de si mateix i el regidor Ivan Sànchez al costat de l'estelada, emulant un famós tuit de Piqué amb Neymar. Aquest diari ha comprovat a primera hora d'aquesta tarda que efectivament l'estelada torna a lluir al balcó del consistori. 
 
La de Berga és una estelada que ha aconseguit molt ressò en l'últim mandat. L'alcaldessa Montse Venturós va ser inhabilitada a l'octubre de 2018 per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament durant els períodes electorals per als comicis del 27 de setembre de 2015 i les generals del 20 de desembre de 2015, tal i com va ordenar-li la Junta Electoral Central. A hores d'ara el període d'inhabilitació de l'alcaldessa ha finalitzat, però aquesta no podia exercir legalment les seves funcions sense la revalida obtinguda a les urnes. Amb els resultats d'anit, tornarà a prendre oficialment la vara quan es constitueixi el nou ajuntament, el 15 de juny. 

Si bé el 2015 va ser Societat Civil Catalana qui va denunciar la presència de l'estelada davant de la junta electoral, en aquesta ocasió va ser el candidat del PP a l'alcaldia, Joan Antoni López Noguera, qui va interposar la denúncia. Ni PP ni Ciutadans han obtingut representació al plenari en les eleccions d'aquest diumenge. 
 

L'estelada ha tornat al balcó de l'ajuntament de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a