La nova estació depuradora de Borredà entra en període de proves

Aquesta setmana està programada la connexió de la segona xarxa de clavegueram, de manera que l'EDAR depurarà aviat totes les aigües brutes del nucli urbà

27 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:07h
Aspecte actual de la depuradora de Borredà.
Aspecte actual de la depuradora de Borredà. | Cedida
La nova Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Borredà ha iniciat "amb bons resultats" el període de proves de les seves instal·lacions. La primera prova es va fer amb aigües netes, per tal de comprovar tots els circuits i espais de l'EDAR, i una setmana després s'hi va connectar una de les xarxes de clavegueram del poble, "de manera que porten ja prop de 15 dies, provant i controlant el funcionament de la maquinària", segons ha explicat l'alcalde Joan Roma.
 
En aquest període de proves, s'estan complint tots els paràmetres previstos, "sense cap mena d'incidència", ha afirmat el batlle. Aquesta setmana està programada la connexió de la segona xarxa de clavegueram, de manera que l'EDAR depurarà aviat totes les aigües brutes del nucli urbà. Un cop que hagi funcionat durant uns dies, es faran noves proves per comprovar que els paràmetres de soroll, pudor i estanqueïtat són els adequats. "Hem de dir que durant aquest període de proves, no s'ha detectat cap mena d'incidència en aquests paràmetres, per part dels veïns més propers", ha reiterat Joan Roma. 
 
Posteriorment, i amb el bon temps, es faran noves proves a les quals hi assistiran els membres de la Comissió de seguiment, creada fa prop de dos anys, i que s’ha reunit cada primer dimecres de mes, per a avaluar les obres i les instal·lacions.
 
La propera reunió, darrera de la comissió i del mandat municipal, serà el proper 5 de juny. En aquesta propera reunió es donarà un nou informe del funcionament de les instal·lacions, així com les previsions de supervisió i control dels paràmetres abans esmentats.
 
La posta en marxa de l’EDAR era una de les grans prioritats d'aquest mandat. "Arribem al final, i s’ha aconseguit veure-la en funcionament. Ja aquest mateix estiu, la riera Margansol oferirà un aspecte ben diferent, una vegada rebi les aigües brutes, totalment depurades. La Comissió de Seguiment de l’EDAR ha estat una bona eina per fer-ne el seguiment i control", ha considerat Joan Roma per tot plegat.