Montse Venturós (CUP): «Avui hem capgirat la història de Berga»

Montse Venturós frega la majoria absoluta i aconsegueix 8 regidors, Junts per Berga es queda amb 6 regidors, ERC obté 2 regidors i el PSC manté un representant

27 de maig del 2019
Actualitzat a les 6:27h
Victòria de la CUP a Berga.
Victòria de la CUP a Berga. | Ivan Genescà
Montse Venturós (CUP) s'ha alçat amb una victòria àmplia a Berga aconseguint revalidar l'alcaldia amb 8 regidors. La candidata de la CUP ha aconseguit passar de 6 a 8 regidors amb fins a 3.347 vots. Tot i que la victòria s'ha anat dibuixant des de primera hora de la nit, en el moment en què l'escrutini ha donat un triomf rotund i definitiu, Venturós i el seu equip han esclatat d'alegria amb abraçades i rostres de clara satisfacció. Totes les previsions pronosticaven uns resultats ajustats a la capital del Berguedà, però finalment la CUP fins i tot va vorejar la majoria absoluta. 

Montse Venturós ha valorat als mitjans que els vots aconseguits, gairebé mil més que el 2015, revaliden la tasca de la CUP a l'Ajuntament de Berga. "Volem fer un agraïment extensiu a totes les persones que han cregut en aquest projecte. Continuarem treballant i continuarem corresponent als veïns i veïnes de la ciutat", ha afirmat Venturós. "No m'ho esperava, era una situació completament diferent d'ara fa 4 anys i semblava que els resultats podien quedar fragmentats pel fet d'haver-hi més candidatures", ha admès. "La participació del 67,29% ha estat molt alta, la valoració és súper positiva", ha celebrat. 

"Avui hem capgirat la història a la ciutat de Berga", ha sentenciat Montse Venturós, qüestionada pels periodistes sobre si Berga havia deixat de ser aquest diumenge una ciutat que tendeix a bascular cap a l'espai convergent.

Malgrat que tot indica que la Candidatura d'Unitat Popular podrà governar en solitari, aquesta vegada amb comoditat, Montse Venturós ha evitat encara entrar en la qüestió. "Nosaltres de moment encara no hem fet aquesta valoració, parlarem amb els companys i companyes de la CUP de la mateixa manera que ho fem sempre, per decidir com tirem endavant aquest govern", ha explicat l'alcaldessa. 

"Ha estat una victòria clara i un reconeixement a la tasca àrdua d'aquests quatre anys a l'Ajuntament de Berga", ha manifestat Montse Venturós. 
  Junts per Berga, la candidatura encapçalada per Jordi Sabata, plena de cares independents, s'ha quedat amb 6 regidors i 2.349 vots, tot i les expectatives que hi havia posades en aquesta llista. "El que hem de fer és felicitar la CUP pels bons resultats que ha obtingut", ha assegurat Sabata. "Segurament, el vot d'esquerra se n'ha anat a la Candidatura d'Unitat Popular. Demà reunirem a la llista i valorarem resultats, prenent les decisions que calgui prendre", ha explicat Sabata. "Només el sol fet que un independent encapçalés la llista, ho considero molt positiu. S'ha fet molta feina interna, és com una llavor petita que s'ha de seguir desenvolupant", ha afegit Jordi Sabata. 

El republicà Ramon Camps (ERC) ha quedat en tercera posició amb dos regidors i 948 vots, perdent un representant. Esquerra no serà, doncs, decisiva per la governabilitat. 

El PSC es manté amb un regidor i obté 745 vots. En aquest cas, entra al plenari municipal el poblatà Abel García. García ha admès guardar una sensació "agredolça" cap als resultats, perquè tot i que el partit ha augmentat "molt en vots", no ha pogut obtenir més d'un regidor. "Els companys han treballat molt i s'han esforçat molt, però no hem pogut obtenir una representació més àmplia, aquest ha estat el punt negatiu de la nit per nosaltres, però és el joc de la democràcia", ha dit García. 

Berga en Comú no ha aconseguit repetir la representació que va obtenir ICV el 2015 amb el mateix aspirant: Joan Torres. PP, Ciutadans i Decidim Berga també es queden fora del plenari. 

 

Montse Venturós i Ivan Sànchez seguint l'escrutini. Foto: Ivan Genescà

 

Els 8 regidors de la CUP celebrant la victòria al Casal Panxo. Foto: Ivan Genescà

 

Cares pensatives a la seu del PDECat després que Junts per Berga hagi obtingut 6 regidors. Foto: Laia Mascarella

 

L'equip de Junts per Berga seguint la jornada electoral. Foto: Laia Mascarella

 

Abraçades davant del Casal Panxo per la victòria de la CUP. Foto: Ivan Genescà

 

Membres de la CUP celebrant la victòria. Foto: Ivan Genescà
 

Montse Venturós amb el seu pare. Foto: Ivan Genescà

Arxivat a