Esquerra acaba amb l'hegemonia del PSC a Bagà i s'endú l'alcaldia de la Pobla amb majoria àmplia

Un alcalde que es manté i aconsegueix retenir la majoria absoluta és Josep Lara a Guardiola de Berguedà; a Cercs Jesús Calderer aconsegueix una victòria clara tot i perdre un regidor

27 de maig del 2019
Actualitzat a les 5:51h
Bagà
Bagà | Turisme Bagà

La candidatura d'Esquerra Republicana a Bagà, encapçalada per Joan Oña, ha guanyat les eleccions al poble amb una petita diferència de 24 vots. Ha passat per davant de Compromís per Bagà, llista adscrita al PSC, que liderava la filla de l'històric alcalde socialista Nicolás Viso que enguany no repetia.

Els republicans guanyen 5 regidors i 511 vots, els socialistes es queden amb 4 regidors i 487 vots; i Bagà Endavant, amb Pep Llamas, obté 2 regidors i 283 suports. Llamas podria tenir la possible clau d'un nou govern a Bagà, si pacta amb un dels dos partits. 

L'altra gran victòria d'Esquerra a l'alt Berguedà ha estat a la Pobla de Lillet. En aquest cas, els resultats de la nit han dibuixat un clar relleu en l'alcaldia que fins ara ostentava Vicenç Linares (JxCat). Esquerra obté 6 regidors i Junts per Catalunya es queda amb 3. Enric Pla ha arrabassat, doncs, clarament l'alcaldia a Linares. 

Enric Pla no ha volgut parlar "de sorpresa" a NacióBerguedà perquè ha argumentat que els resultats són fruits d'un treball previ que els poblatans i poblatanes els han reconegut. 

ERC també ha estat la llista més votada de Vilada amb 3 regidors i 146 vots. Ha empatat a 3 regidors amb el PSC amb 126 vots. Així mateix, Vilada per la República ha obtingut 1 regidor amb 52 vots.

El cap de llista d'Esquerra al poble, Quim Espelt, ha valorat molt positivament els resultats a aquest diari, si bé ha explicat que ara comença un procés durant el qual s'asseuran a parlar amb la resta de partits amb l'objectiu de poder obtenir suficients suports i governar com a llista més votada. L'actual alcaldessa Montserrat Badia (PSC) ha mantingut la vara aquest últim mandat gràcies a un acord amb els republicans i, de fet, Espelt és actual regidor de govern al consistori.