David Font (JxCat) amplia majoria absoluta a Gironella i Josep Maria Altarriba (ERC) revalida a Puig-reig

La CUP s'imposa àmpliament a Olvan, mentre que Patrocini Canal (Som Avià) aconsegueix un triomf incontestable a Avià

27 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:38h
Resultats al baix Berguedà.
Resultats al baix Berguedà. | Cedides

L'equip de David Font celebrant la victòria a Gironella. Foto: Cedida


David Font repetirà un tercer mandat com alcalde de Gironella i ho farà amb una amplíssima majoria. Junts per Gironella s'ha imposat amb 1.979 vots i 9 regidors, el 72% dels suports. Esquerra s'ha quedat amb 489 vots i 2 regidors. El govern de Font que ja tenia majoria absoluta guanya 1 regidor, passant de 8 a 9 edils, mentre que ERC, encapçalada per Albert Xoy, en perd un. PSC i PP han quedat fora de l'Ajuntament.

David Font ha valorat molt positivament els resultats. "Estem molt contents, són 500 vots més que el 2015. És un reconeixement a la feina feta, seguirem treballant per Gironella els propers quatre anys. El nostre compromís és ferm", ha afirmat a NacióBerguedà

Qui també ha celebrat la victòria al baix Berguedà ha estat l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. En aquest cas de la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al municipi. Josep Maria Altarriba mantindrà l'alcaldia amb 6 regidors i 1.175 vots. Araceli Esquerra de JxCat encapçalarà l'oposició amb 5 regidors i 970 vots. Altarriba ha celebrat la majoria absoluta, però també ha assegurat que es buscarà "el consens" amb l'oposició durant aquests quatre anys.
 

Josep Maria Altarriba revalida alcaldia a Puig-reig. Foto: Cedida


"Entenem que és una confiança que ens renova una part important del poble de Puig-reig. En el total de vots, és una victòria també ajustada, i buscarem treballar per a tot el municipi i amb consensos", ha assenyalat Josep Maria Altarriba a aquest diari. 

A Olvan la CUP s'ha endut la victòria per majoria absoluta. La candidatura d'ERC, encapçalada per l'exalcaldessa socialista Judit Carreras, ha obtingut 2 regidors, mentre que el PSC no ha aconseguit representació. A Casserres, continuarà com alcalde Josep Colillas (ERC), que era l'únic candidat que concorria als comicis.

D'altra banda, a una altra de les poblacions destacades del baix Berguedà, a Avià, s'ha imposat per 8 a 3 el partit d'independents encapçalat per l'actual alcaldessa Patrocini Canal (Som Avià). Canal s'ha imposat amb més de 900 vots a la llista d'ERC que liderava el fins ara regidor de Medi Ambient Josep Subirana i que ha obtingut 400 vots. Aquest serà el primer mandat que la ja batllessa d'Avià podrà governar en solitari. 

Patrocini Canal ha assegurat estar "molt contenta" per la victòria que li permet ser alcaldessa un tercer mandat però aquesta vegada amb majoria absoluta. "Hem viscut l'escrutini amb molta emoció, el poble ens ha revalidat la confiança i ens permetrà continuar treballant per Avià aquests quatre anys, aquesta vegada podrem governar sols", ha manifestat.

També hi ha hagut un canvi de color a Montmajor. Fem Poble-AM hi ha obtingut 144 vots; i Junts per Montmajor, amb un regidor de l'actual govern de Teresa Marmi com a cap de llista, Josep Algués, s'ha quedat amb 138 vots. S'hi han sumat, a més, 3 vots blancs i 2 nuls.
 

Consulta aquí la resta de resultats municipi per municipi.