Avià destina 150.000 € a acabar d'adequar el poliesportiu

El pavelló comptarà amb vestidors, sortides d'emergència i instal·lació de llum

Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:33h
L'Ajuntament d'Avià ja ho té tot a punt per iniciar la segona fase d'adequació del poliesportiu del municipi, que es va començar a construir el 2009 amb un pressupost de més de tres milions d'euros, i que es va haver de paralitzar el 2011 per falta de finançament. A partir de llavors, la gran infraestructura va quedar deserta, sense que se li pogués donar una utilitat. No obstant això, el 2014 s'hi van poder invertir 200.000 euros amb què es va tancar i encimentar la pista perquè es pogués començar a utilitzar, i en els propers mesos està previst que s'hi puguin invertir 150.000 euros més, amb els quals es posaran uns vestidors, s'adequaran sortides d'emergència i s'instal·larà la llum. 

Aquesta inversió, provinent d'una subvenció de la Diputació de Barcelona, és una de les obres de més envergadura que s'inclou al pressupost del consistori, que l'Ajuntament va aprovar aquest dilluns en Ple municipal amb els vots a favor de Convergència i Unió (CiU) i Som Avià, i amb l'abstenció del PSC. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde d'Avià, Llorenç Altozano, aquesta segona fase del projecte pretén donar una major utilitat a la pista poliesportiva, que actualment només es pot utilitzar de dia. D'aquesta manera, la instal·lació de llum permetrà poder-hi realitzar activitats de tarda o nit i, d'altra banda, les sortides d'emergència possibilitaran organitzar-hi d'altres actes que no siguin esportius com, per exemple, activitats per a joves, amb capacitat per a 4.000 persones.

En un principi, la remodelació del pavelló d'Avià finalitzaria després d'aquestes obres, ja que tancar-lo completament i instal·lar-hi sistemes de calefacció comportaria una inversió molt més important i un manteniment difícil d'assumir per part del consistori, ha precisat l'alcalde. No obstant això, Altozano s'ha mostrat satisfet, ja que acabar d'adequar el poliesportiu era una de les demandes dels avianesos i una de les voluntats de l'Ajuntament: “La demanda era que allò que no servia per a res, servís per alguna cosa”. 

Les obres es preveuen iniciar en els propers mesos, després de realitzar un concurs públic amb totes les empreses interessades a participar-hi. Una vegada començades, poden tenir una durada de tres o quatre mesos.