Retiren pancartes i cartells a prop dels col·legis electorals de Berga

Buch afirma que la retirada és habitual i ho qualifica de fet menor

Pilar Màrquez Ambròs/Redacció
26 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:48h
Votants a Berga.
Votants a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Berga ha fet retirar aquest matí a la ciutat diverses pancartes i cartells que se situaven a menys de 100 metres de col·legis electorals.

La retirada s'ha produït de bon matí al carrer Mestre Pedret, a prop de l'Hotel d'Entitats, i als voltants del Pavelló de Suècia i de l'Escola de la Valldan, per la proximitat als centres de votació. S'han vist afectats cartells de gairebé tots els colors polítics, des de la CUP i Junts per Berga fins al PSC o el PP. 
 

Buch afirma que la retirada és habitual i ho qualifica de fet menor

La retirada s'ha succeït en diversos indrets de Catalunya. Els presidents d'alguns meses electorals han fet retirar pancartes i cartells electorals en considerar que estaven massa a prop dels col·legis. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit que aquest és un fet habitual i ho ha titllat d'incidència "menor", destacant la normalitat en l'obertura de les meses electorals a Catalunya.

Ha detallat que la retirada també s'ha fet a municipis del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, Osona i l'Alt Camp, entre d'altres. De la seva banda, el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha fet una crida a la participació en uns comicis que "marcaran de manera molt clara el futur" dels municipis, els consells comarcals, el Consell Generau d'Aran i Europa.

Buch ha explicat que "passa sovint" que els presidents de meses electorals demanin a la policia retirar pancartes "en considerar que estan massa a prop" dels col·legis i seguint el marca la legislació. "Però estem parlant de normalitat i de fets que passen en qualsevol altra contesa electoral", ha declarat. 

El conseller ha explicat que des de les 22.00 hores d'aquest dissabte funciona un centre de coordinació policial "per garantir la seguretat i el bon funcionament" de la jornada electoral, que es mantindrà fins que finalitzi la jornada. 

Eleccions al Conselh Generau d'Aran i composició dels consells comarcals

De la seva banda, Bosch ha destacat que durant aquesta jornada electoral també hi ha eleccions al Conselh Generau d'Aran, on estan cridades a votar 100.114 persones per escollir 13 consellers entre les 25 candidatures presentades. 

D'altra banda, a partir dels resultats municipals s'escolliran els representants dels 41 Consells Comarcals, a excepció del del Barcelonès que va ser dissolt pel Parlament. En els més petits, que no assoleixen 50.000 habitants s'escolliran 19 membres, els que tenen entre 50.000 i 100.000 25 membres, de 100.000 a mig milió 33 membres i en els més grans 39 membres. 

Bosch ha fet una crida a la participació perquè són unes "eleccions transcendentals" a Catalunya, l'Estat i la Unió Europea (UE). "Es decideixen moltes coses, moltes institucions canviaran i això sens dubte afectarà el nostre futur més immediat", ha manifestat.

Arxivat a