Quins canvis patirà el porta a porta durant els cinc dies de Patum?

Del 19 al 23 de juny, la recollida porta a porta no es realitzarà a alguns carrers de Berga i es col·locaran illes de contenidors provisionals

Redacció
25 de maig del 2019
Mapa de situació dels contenidors a la zona de Patum.
Mapa de situació dels contenidors a la zona de Patum. | Consell Comarcal del Berguedà
Del 19 al 23 de juny, la recollida porta a porta no es realitzarà a alguns carrers de Berga i es col·locaran illes de contenidors provisionals. La zona on no es realitzarà la recollida porta a porta serà la dels carrers on hi ha els principals actes de la Patum i voltants.
 
La primera mesura és traslladar la recollida de la fracció resta del dimecres 19 al dilluns 17 a tota la ciutat. Per tant, dimecres de Patum – dia en què habitualment es recull la resta, a Berga – no hi haurà recollida porta a porta a cap punt de la ciutat.
 
El veïnatge de la zona Patum, no tindrà recollida porta a porta els dies centrals de la festa. La recollida d'orgànica i envasos que s'hauria de fer el dijous 20 i el diumenge 23 no es farà. Per poder llençar la brossa s'habiliten una vintena d'illes de contenidors repartides en diversos punts. En la meitat d'aquestes illes, hi haurà contenidors amb 4 fraccions: resta, orgànica, envasos i paper/cartró. A l'altra meitat d'illes, només hi haurà contenidors de resta i orgànica. Els contenidors de vidre continuaran en els punts on es troben habitualment. Totes aquestes illes de contenidors es retiraran el dilluns 24 de juny i la recollida porta a porta reprendrà el seu ritme habitual.
 
Pel què fa a la recollida comercial, dissabte 22 es farà la recollida d'orgànica i paper/cartró com es fa habitualment els dissabtes, a partir de les 2 del migdia. S'avançarà al màxim la recollida de la Plaça Sant Pere i voltants per no coincidir amb l'inici del passacarrers.
 
Nova ubicació de l'Oficina d'atenció al públic
 
Durant el mes de juny, l'Oficina d'atenció al públic es traslladarà dels baixos de l'ajuntament al Telecentre (C/ Sardana, 24). La ciutadania es pot dirigir a l'oficina del Carrer Sardana per resoldre incidències o anar a recollir bosses. Els horaris continuen sent els mateixos que fins ara: dilluns i divendres de 10 a 1 i dimecres de 4 a 7 de la tarda. El Consell Comarcal fa dies que ha incrementat el personal de l'oficina de manera que s'han resolt les cues i temps d'espera que hi havia hagut setmanes enrere. També s'ha ampliat la dotació d'entrega de paquets de bosses d'organica.
 
També cal destacar que, durant la setmana de Patum, l'oficina obrirà tots els dies i horaris habituals.
Arxivat a