Venturós demana quatre anys més «per transformar la ciutat» i «impedir que la dreta torni a l'Ajuntament»

El regidor de Capgirem Vic Joan Coma reclama als votants "fer que Montse Venturós segueixi sent l'alcaldessa dels Països Catalans"

24 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:35h
Montse Venturós amb els membres de la llista.
Montse Venturós amb els membres de la llista. | Pilar Màrquez Ambròs
La cap de llista de la CUP i alcaldessa Montse Venturós ha demanat aquest divendres "quatre anys més de govern" per continuar "capgirant Berga". Montse Venturós ha ressaltat que "l'únic canvi passa per votar la CUP" i "impedir que la dreta torni a l’Ajuntament".

Segons ha defensat Venturós, "ens calen més legislatures com la present per seguir transformant la ciutat". A l'acte a la Sala Casino, que ha aplegat un centenar de persones, també hi han intervingut la diputada de la CUP al Parlament Natalia Sànchez i el candidat de Capgirem Vic, Joan Coma. Coma ha recordat que "quan la CUP hi és, passen coses. La justícia social és l’ADN de la CUP, i és imprescindible que la CUP estigui als governs dels Ajuntaments per fer-la valer". A més, ha reclamat als berguedans i berguedanes "fer que Montse Venturós segueixi sent l'alcaldessa dels Països Catalans". 

Ha estat un acte molt coral en què hi han intervingut diversos col·lectius. Quan parlava Joan Coma, les famílies i alumnes de l'escola de Sant Joan de Berga han pujat a l'escenari per fer visible la crida del centre per recuperar una segona línia de P3. Una portaveu ha explicat que dimecres els representants polítics es reuniran amb el departament d'Ensenyament. En aquest sentit, ha agraït el suport de l'equip de govern de la CUP a l'escola pública i ha desitjat sort a Venturós en la reunió a Barcelona. També ha remarcat que ells continuaran dormint a les instal·lacions de l'escola fins que no se'ls escolti.
 

Famílies i alumnes de Sant Joan a l'acte de la CUP. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Montse Venturós ha explicat amb fermesa les prioritats del programa de la CUP per a Berga, que són la intervenció estratègica al barri vell, noves fórmules d'accés a l'habitatge, la sobirania energètica, l'anella verda (un itinerari-passeig al voltant de la ciutat), la remunicipalització de l'aigua, l'estació d'autobusos, l'hospital i residència Sant Bernabé públics, la nova teulada del pavelló municipal, millores al polígon industrial, Sant Francesc com a pol d'activitat cultural, nous formats culturals, la rehabilitació de la Torre de la Petita, inversió a les escoles públiques, estar més a prop dels berguedans, la nova regidoria de feminismes, LGTBI i societat inclusiva. Montse Venturós també ha retret a altres partits que diguin que defensen l'escola pública al municipi, "quan en l'àmbit parlamentari ens la destrossen i continuen pagant 33 milions d'euros anuals a les escoles que segreguen per sexe". "Què faríem amb 33 milions d'euros anuals a les escoles públiques d'aquest país", s'ha qüestionat. 

Venturós ha afirmat que des de la CUP "hem viscut, coneixem i molt quina era la situació de l'ajuntament de Berga el 2015" i, per tant, ha afirmat: "podem presentar un programa electoral amb un pla de govern per executar al final del curs dels propers quatre anys. Hem desenvolupat molta d'aquesta tasca però també queden moltes tasques per culminar". 
 

Montse Venturós durant l'acte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"Volem una Berga diferent, volem una Berga feminista, volem una Berga ecologista, volem una Berga que estigui dempeus. Jo crec que Berga té prou autoestima, crec que el que necessita precisament Berga són quatre anys més per continuar tirant endavant i capgirant la història que és el que veníem a fer fa quatre anys", ha recalcat Montse Venturós. "Un canvi a Berga només és possible d'una manera, i és no permetent que la dreta entri un altre cop a les institucions. Hem viscut 9 legislatures de la dreta a la ciutat, en volem una altra com la que hem vist els últims quatre anys", ha dit Montse Venturós.

L'actual alcaldessa ha assegurat que "no volem  la Berga d'Inberga Tur, la Berga de les urbanitzacions perifèriques inacabades, dels 20 milions d'euros, la que externalitza, i que fa un centre d'acollida turística sobre un terreny que no és de l'ajuntament". Per això, sense mencionar-los directament, s'ha referit a Junts per Berga. "Alguns diuen que són la garantia de canvi. Però quin canvi? Si durant quaranta anys, el canvi ha estat el que ja tenim, l'únic canvi profund, real i de veritat", ha expressat. 

Venturós ha repassat accions desenvolupades com el manteniment del caràcter públic de l'hospital, la internalització del servei de neteja dels edificis municipals, el reglament de participació popular, tot el que fa referència a l'àmbit cultural, la recuperació de la memòria històrica i la dignificació de totes aquelles persones que encara continuen enterrades en cunetes, fosses i pedreres". Segons l'alcaldessa, "hem posat per primera vegada al centre de l'ajuntament, la vida digna de les persones, la vida forma part del manteniment claríssimament d'aquests serveis públics que tenim". 
 

Joan Coma de Capgirem Vic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


La diputada Natàlia Sànchez ha recordat que "el municipalisme és la nostra essència. Ho és, perquè és des de la base és des d’on pensem que les coses canvien. I des d’on es construeix el moviment popular". 

A l'inici de l'acte, també hi ha intervingut Hèctor Aranda, que ha parlat per la Plataforma Salvem Coll de Pal, que s'oposa al projecte que ha de connectar Coll de Pal amb la Molina. Hector Aranda ha defensat el vessant de defensa de la sostenibilitat de la CUP i ha assegurat que és amb l'esquerra independentista al govern que Berga ha exercit més la seva capitalitat. Per exemple, assegurant el traspàs de l'Hospital Sant Bernabé a la Generalitat "per Berga i per la comarca". 
 

Joan Coma i la diputada Natàlia Sànchez, aplaudint. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a