Jordi Sabata reivindica Junts per Berga com «l'opció real de canvi» en l'acte final de campanya

L'alcaldable ha posat en valor la "gent diversa" i "de perfils diferents" que l'acompanya a la candidatura

24 de maig del 2019
Actualitzat el 29 de maig a les 0:55h
Acte final de campanya de Junts per Berga.
Acte final de campanya de Junts per Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Junts per Berga ha tancat la campanya aquest divendres amb un acte on ha volgut transmetre "la il·lusió" amb què la candidatura afronta les eleccions de diumenge. La pluja ha obligat a traslladar al Casal Cívic la fideuada que els membres de la llista havien previst oferir al públic a la plaça del Forn, però això no ha impedit recuperar el sofà vermell que va caracteritzar els vídeos de precampanya per reivindicar "la renovació" i "la transversalitat" d'una llista que també ha volgut fer bandera de "la militància a Berga" i "l'honestedat". 

Jordi Sabata ha defensat el seu perfil independent i el projecte de ciutat d'una llista repleta de cares noves en política local. "Sóc l'únic dels candidats que no ha militat mai a cap partit", ha recordat. "L'aposta del nostre espai polític per la renovació és clara, i qui digui el contrari, s'equivoca", ha assegurat Sabata. Però també ha subratllat que "ara mateix Junts per Berga és l'opció real de canvi per aquesta ciutat". "Si voleu una ciutat de qualitat, que pensi en les oportunitats, que pensi en els joves i en la necessitat que tinguin oportunitats i es quedin al territori, que pensi que no pot ser que ens desarrelem de manera habitual, és molt important que doneu suport a la candidatura de Junts per Berga. Serà una gran fita que puguem assolir l'alcaldia d'aquesta ciutat", ha resumit Jordi Sabata. 
 
Jordi Sabata ha posat en valor la "gent diversa" i "de perfils diferents" que l'acompanya a la candidatura. "El que venim a fer nosaltres no és militància política, sinó militància amb Berga. Venim a treballar per la ciutat i a construir un projecte conjunt", ha afegit l'alcaldable.

"Hem creat una llista de persones de perfils molt específics preparats per governar aquesta ciutat, també en llocs de més endarrere, perquè són perfils de persones pensats per col·laborar amb la resta de persones que puguin conduir aquesta ciutat els propers anys", ha argumentat. "La nostra és una candidatura de ciutat per un projecte de ciutat", ha manifestat. "Si no m'hi presentés, jo també els votaria", ha reiterat Sabata. "Hem anat a veure a tothom, a associacions de veïns, entitats esportives, jubilats, a tothom. Perquè és a partir d'aquí que hem construït el nostre programa", ha indicat Sabata. 
 

Jordi Sabata, candidat de Junts per Berga. Foto: Cedida


"Ser alcalde de la teva ciutat és un immens honor però també una gran responsabilitat. Per això, la primera reflexió que vaig fer, quan em van oferir presentar-me a les eleccions, és que no me'n podia sortir sol. Hi vaig posar certes condicions: vaig demanar que fos una llista transversal i renovada, perquè havíem de poder construir aquest concepte de Junts per Catalunya d'una manera àmplia", ha relatat. 

Sabata ha finalitzat la seva intervenció demanant el vot per dues paperetes diumenge: "La del president Puigdemont de Junts per Catalunya" i "la de Junts per Berga".

El vot "de la inclusió" i "l'honestedat"

"Perquè crec que és evident que som el vot de la inclusió, de l'honestedat, del compromís i de la feina", ha dit Jordi Sabata. "Som l'opció il·lusionant i de futur. A partir de demà tots sabem que no és possible fer campanya, però podem parlar amb els amics i els indecisos, i explicar-los que aquest és un projecte de tothom i per a tothom", ha subratllat. "Vull agrair molt la feina que ha fet tota la llista des del minut zero. N'hi ha que fa més d'un any que hi treballen", ha elogiat. "A vegades penso en les persones jubilades que portem a la llista, que podien ser a casa i han decidit venir a treballar per la ciutat. Això és molt positiu", ha celebrat Sabata. 

Sabata també s'ha pronunciat respecte de la suspensió dels presos polítics al Congrés. "És lamentable que al segle XXI estiguem perseguint símbols i que ens empresonin les opcions que hem votat. La idea de Catalunya està prohibida, ser català està prohibit, tot el que ens passa relacionat amb la nostra terra està prohibit. L'única manera que tenim són els vots, i si en les eleccions de diumenge el vot independentista és més del 50%, les coses canviaran molt", ha apuntat Sabata. 
 

Marc Marginet, número 2 de la candidatura de Junts per Berga, al sofà vermell. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Durant l'acte també han intervingut altres membres de la candidatura, com el número 2 Marc Marginet, la número 3 Dolors Rial, el número 6 Ferran Aymerich, el número 7 Cesc Torrents o les dues persones més joves de la llista: Marina Riu i Pep Pla. En conjunt, han defensat el projecte de la candidatura i la seva "diversitat" i "transversalitat", així com la importància dels eixos de promoció econòmica, emprenedoria i sostenibilitat; i el compromís de la llista per tirar endavant una regidoria de Projectes Estratègics. 

"A Berga ens hem de començar a posar tots a treballar tots a una", ha reclamat Marc Marginet. "Som l'alternativa per fer de Berga una ciutat de futur", ha reblat. Dolors Rial també ha defensat l'àmbit de l'educació. "No volem que es tanqui cap línia d'escola pública", ha expressat Dolors Rial. 

L'acte ha acabat amb un gest cap a la cultura. Jordi Sabata, músic de professió, ha cantat "Stars" de l'obra Els Miserables, acompanyat de les músics Eva Camposo i Queralt Giralt. 
 

Membres de la candidatura i públic assistent al Casal Cívic. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a