Abel García: «Guardo amb molta estima el Carrer Major ple de gent, amb botigues obertes i efervescència»

Descobrim l'altra cara del candidat del PSC amb una quinzena de qüestions sobre les seves aficions i gustos

24 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:47h
El candidat del PSC, Abel García, a les fonts del Vall.
El candidat del PSC, Abel García, a les fonts del Vall. | Cedida
Abel García (La Pobla de Lillet, 1977) aprofita el temps lliure per córrer per la muntanya. Si demà pogués agafar un avió portaria a Eurodisney a la seva filla. Explica que, per a ell, Berga és la ciutat que el va veure créixer en una etapa tan important com l'adolescència. Li agrada la paella i si ha de triar una pel·lícula es queda amb Descubriendo a Forrester de Sean Connery. Abel García espera ser decidiu al govern de la ciutat. Però, qui és en realitat García? A continuació te'n descobrim una quinzena de coses. 
 
- Què representa per a vostè Berga?

-  Berga representa la ciutat que em va veure créixer en una etapa molt important com és l'adolescència, em vaig formar aquí. En el meu imaginari, Berga per a mi també representava la idea de ciutat. Allà on havies d'anar a comprar allò que al poble no tenies o rebre atenció sanitària important. 

-On es perdria durant una tarda a la ciutat?

- En qualsevol dels carrers de Berga però jo guardo amb molta estima el Carrer Major. Un Carrer Major ple de gent i amb botigues obertes, efervescència i vida. A mi m'agrada el moviment. 

-I al món?

- Sóc molt modest i crec fermament que tenim paratges a la comarca del Berguedà que cal conèixer. Des dels raconets de Queralt, fins a la Serra del Catllaràs o el Cadí-Moixeró, etcètera, etcètera. I com no, una cosa molt desconeguda, que és tot el bosc de Ribera que pot generar el riu Llobregat. Els paratges que et pots trobar seguint el Llobregat, a la zona de Puig-reig i Gironella, i seguint cap avall, que són espectaculars. 

-Si demà pogués agafar un avió, on aniria?

- Portaria la meva filla a Eurodisney. 

-Què li agrada fer en el seu temps lliure?

- Córrer per la muntanya.

-Reflexió o impulsivitat?

-  Una barreja. A mesura que els anys van passant segueixo un consell que em va donar una companya de consistori a la Pobla de Lillet, la Carme Rosell. Vaig debutar molt jove com a regidor, i ella em deia que intentés sempre donar una dormida a les coses. Crec que és important fer-ho. 

-Un llibre?

- El Ultimo Don de Mario Puzo. 

-Una pel·lícula?

- Descubriendo a Forrester del Sean Connery. 

-Un programa de ràdio o de televisió?

-  Ara mateix escolto un programa d'Aragón Radio, que he d'escoltar amb podcast. És un programa esportiu: Territorio Trail. El fa un amic que es diu Alfonso. 

- Una anècdota per recordar?

- Haver fet broma amb els companys de govern del consell comarcal sobre la possibilitat que jo encapçalés la llista del PSC a Berga i que hagi acabat passant. Els vaig haver de trucar abans que es fes per públic per dir-los-ho. 

-Quin és el seu plat preferit?

- La paella. 

-Un esport?

- Havia estat sempre de futbol, però ara ho he canviat per córrer. 

-Un equip esportiu?

- El Reial Madrid. 

- Quina és l'última obra de teatre que ha vist?

- L'obra de Sant Jordi tunejada i canviada que van fer a l'escola de la meva filla, on la princesa era la protagonista i el drac era amable. 

- I l'última cançó que ha escoltat?

- La cançó del Soldadet del grup Manel. 
Arxivat a